Панаирът "Фолклор и занаяти" се проведе в Ниш, край река

...
Панаирът "Фолклор и занаяти" се проведе в Ниш, край река
Коментари Харесай

Танцьори от Бързия и Монтана участваха във фолклорен панаир в Ниш /снимки/

Панаирът "Фолклор и занаяти " се организира в Ниш, край река Нишава.
"Танцов клуб "Бързия ", от едноименното село в община Берковица, взе участие в него ", описа ръководителят на съдружие "Младежки ентусиазъм за бъдеще " Тодор Тодоров:
"Много топло ни посрещнаха партньорската организация и публиката на град Ниш, тъй като танцов клуб "Бързия " и Фолклорен танцов състав "Ситница " от Монтана показаха България на този конгрес, като изнесоха една красива стратегия ", прибавя той.
Присъстващите на панаира в Ниш се любуваха на изящните ръчно направени фигурки и предмети украсили "коритото " на река Нишава. Импровизираната занаятчийска алея водеше доброволно хората до амфитеатралната сцена на речния бряг. Във вечерните часове под звуците на фолклорната музика на българи и сърби се организира концертна стратегия. В непосредственост до сцената на две грънчарски колела, под управлението на занаятчия Драган, посетители на събитието се допряха до изкуството на точене на глина.
"Децата се допряха и до тяхната атмосфера, която те са основали. Много прочувствено подходиха към грънчарството и грънчарските колела, несъмнено, и фигурките, които бяха направени от други хора, посетили грънчарското студио в Ниш ", споделя той.
"Лично консулът на България в Сърбия Илия Бонджолов поддържа българското присъединяване на събитието ", добави Тодор Тодоров.
"Това беше едно от нещата, които дадоха огромен тласък и огромно задоволство на всички участници в българската група, тъй като за следващ път, изключително при присъединяване на танцов клуб "Бързия ", в Сърбия участва консул на тяхна изява ", споделя Тодоров.
Целта на дейностите е увеличение на туристическия поток към Бързия и Ниш, който да е основан на фолклор и занаятите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР