Панаир на царевицата ще забавлява малки и големи в Исперих.

...
Панаир на царевицата ще забавлява малки и големи в Исперих.
Коментари Харесай

Панаир на царевицата организира Историческият музей в Исперих

Панаир на царевицата ще забавлява дребни и огромни в Исперих. Празникът се провежда от Историческия музей в града като част от Дните на културно-историческото завещание, оповестиха от културната институция.
Началото на деянията ще бъде сложено през днешния ден от 17 часа в Етнографската къща с галерия на направените от децата произведения в креативната работилница "Царевични мечти ".

В сряда, пред постройката на Историческия музей са обичайните царевични игри. Ученици от учебните заведения в общината ще се надпреварват в белене на царевичен кочан, ронене на царевица, царевична щафета и други занимателни игри. Най-бързите, смелите и сръчни състезатели ще получат награди.

На четвърти октомври, малчугани от детските градини и възпитаници от началния курс от исперихските образователни заведения ще имат опцията да вземат участие в състезанието за карнавален костюм, направен с царевични детайли. Специално жури ще прави оценка костюмите за автентичност, направа и артистичност при представянето.

Кулминацията на Панаира е плануваният за 5 октомври, събота, концерт "Фолклорно надиграване " с присъединяване на любителски танцови сформира от града. Събитието ще бъде придружено с кулинарна галерия с домашно приготвени царевични ястия. За всички присъстващи ще има и по порция качамак, подготвен от музейните служащи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР