Панагюрското съкровище замина за Лондон, за да се включи в

...
Панагюрското съкровище замина за Лондон, за да се включи в
Коментари Харесай

Панагюрското съкровище ще се показва в Британския музей

Панагюрското богатство отпътува за Лондон, с цел да се включи в изложбата “Лукс и власт: от Персия до Гърция ” в Британския музея, Лондон. Това оповестиха от Националния исторически музей (НИМ) на своята интернет страница.

Експозицията ще бъде публично открита на 4 май. Тя наблюдава връзката сред благосъстоянието и политиката през първото хилядолетие преди новата епоха, като показва ослепителни предмети от Европа до Азия.

Във връзка с идната галерия по покана на доцент доктор Бони Петрунова, шеф на Националния исторически музей, се състояха поредност от срещи с куратора на изложбата “Лукс и власт: от Персия до Гърция ” доктор Джейми Фрейзър. В резултат на диалозите най-голямата музейна институция в България контракти бъдещите професионални връзки с Британския музей за обмяна на положителни практики, специалисти в региона на музейното дело, археологията и културното завещание.

Заедно с екип на Националния исторически музей доктор Фрейзър прегледа непрекъснатата експозиция на музея, посети Боянска черква и Долината на Тракийските царе.
Д-р Джейми Фрейзър е водещ куратор на изложбата “Лукс и власт: от Персия до Гърция ”. Преди това е бил старши куратор в музея на Никълсън към университета в Сидни. Д-р Фрейзър приключва своята докторска степен по археология на Близкия изток в Университета на Сидни през 2015 година Той е правил теренна археологическа работа в Йордания, Сирия, Афганистан, Узбекистан, Кашмир, Гърция, Камбоджа, Австралия и Соломоновите острови. Ръководи плана за гробници в Северна Йордания като част от докторантурата си, изследвайки гробни монументи от бронзовата ера в източна Йордания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР