Панагюрка е една от изчезналите в Чикаго ученички, научи Пазарджишка

...
Панагюрка е една от изчезналите в Чикаго ученички, научи Пазарджишка
Коментари Харесай

Панагюрско момиче е едно от изчезналите в Чикаго

Панагюрка е една от изчезналите в Чикаго ученички, научи „ Пазарджишка Марица “. 18-годишната Велина Шентова от 2-3 дни е основна тематика на диалог в градчето и всички се молят тя да е добре. Близките и познатите й са уверени, че това не е някаква младежка палавщина – девойката постоянно е била даже по-сериозна от връстниците си, а фамилията й - със остарелия традиционен морал.

18-годишната Велина Шентова е възпитаничка на СУ „ Нешо Бончев “, по-късно отпътувала да учи в Америка. В междинното школо оставила прелестни впечатлени у някогашните си съученици. Имала отличен триумф, интензивно се занимавала със спорт – упражнявала таекуон-до, постигала мощни резултати и на спортния подиум.

Преди 2-3 години отпътувала при татко си Делчо в Чикаго. Той тръгнал пръв, само че взел щерка си, откакто напреднала с образованието тук, а през това време той се устроил и можел да й обезпечи подобаващи условия за живот в непознатата страна. Шентов работел по специалността си – бил водач на камион.

Докато бил в родината, отново се трудел зад кормилото, описват близки на фамилията. Мъжът е прочут като честен и трудолюбив, по тази причина когато преди 14-15 години му излязъл шансът за Америка, всички били уверени, че ще успее да реализира фантазиите си. Тръгнал самичък, защото към този момент се бил разделил със брачната половинка си Милка, която и досега живее и работи в Панагюрище. Служителка е с огромен супермаркет. Цялото семейство е с престиж на честни хора и познатите им се молят Велина да се появи жива и здрава.

Според думите на татко й пред чикагски медии, в деня на изгубването – предходната сряда, изпълнявал курс и не бил у дома. Велина му се обадила, че й е неприятно и няма да върви на учебно заведение. Бащата обаче настоял да отиде тъй като имала да държи значими изпити и тя отстъпила. Оттогава тя и приятелката й Натали Наскова, на 16 години, са в неопределеност. Телефоните и айпадите им са изключени.

След това техни съученици разказали на полицията, че са ги виждали на бензиностанция с мъж, очевидно по-възрастен, с тип на латиноамериканец. Информацията за девойките е нищожна. От домовете им липсват някои персонални движимости, както и зелената карта на Натали. Семействата им обаче не имат вяра да са избягали. Делчо споделя, че Велина желала да се върне в Панагюрище на 22 маю, когато е абитуриентският бал на випуска й. Имала платен билет, рокля, чантичка, обувки.

Роднините й, които я чакат с неспокойствие да се върне, с цел да я видят, научили от интернет за неприятния случай. Някои още не са съумели да се чуят с татко й, с цел да го окуражат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР