Панагюрище. В Панагюрище ще бъдат отбелязани 100 години от смъртта

...
Панагюрище. В Панагюрище ще бъдат отбелязани 100 години от смъртта
Коментари Харесай

Пазарджик: В Панагюрище отбелязват 100 години от смъртта на Райна Княгиня и 200 години от кончината на митрополит Димитър Дамаскин

Панагюрище. В Панагюрище ще бъдат маркирани 100 години от гибелта на Райна Княгиня и 200 години от кончината на митрополит Димитър Дамаскин Валешко-Струмишки, заяви за Радио „ Фокус “ – Пазарджик Радка Костуркова, специалист в общинската администрация в средногорския град. До 17.00 часа в Исторически музей-Панагюрище ще бъде показана галерия на предмети и книги на именития жанр в Панагюрище Футекови – Дипчеви, както и родословното дърво на Райна Княгиня и брачна половинка й Васил Дипчев.
Утре от 09:00 часа в църквата „ Свети Георги “ ще бъде отслужена панихида в памет на Райна Княгиня и митрополит Димитър Дамаскин. „ В знак на благодарност ще бъдат поднесени венци и цветя на гроба на Райна Княгиня в къща музей „ Райна Княгиня “ и пред паметната плоча на митрополит Дамаскин на Стената на славата в двора на Исторически музей-Панагюрище. От 11:00 часа в Исторически музей-Панагюрище нови обстоятелства за живота и делото на Райна Княгиня и митрополит Димитър Дамаскин Валешко-Струмишки ще показват Здравчо Здравчев – ръководител на Родов комитет „ Райна Княгиня “, и доцент доктор Атанас Шопов – шеф на Историческия музей “, посочи Костуркова.
Албена ЖИЛЕКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР