Памукът и хартиените украси по елхите са леснозапалими. Гирляндите от

...
Памукът и хартиените украси по елхите са леснозапалими. Гирляндите от
Коментари Харесай

Съвети за безопасна Коледа: Памукът и хартиените украси са леснозапалими

Памукът и хартиените украси по елхите са леснозапалими. Гирляндите от електрически крушки са ефектни и по-малко рискови. Това припомнят от Регионалната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията във Варна.

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници се усилва и вероятността от пораждане на пожари на публични места или в домовете. От ОД на Министерство на вътрешните работи в града разгласиха главните противопожарни правила, които би трябвало да съблюдават жителите.

От градската пожарна припомнят празничната елха да бъде сложена на безвредно разстояние надалеч от пердетата и други горими материали. Не бива да се позволява децата сами да палят бенгалски огън и свещи и да играят с тях към елхата.

Необходимо е да се обясни на децата изгодата и заплахата от детската игра с огън. Родителският надзор е наложителен при палене на свещи и бенгалски огън по елхата и на други места.

Ако се употребява електрическа декорация, съветът е да се ревизира добре техническото й положение и редовността на електрическото зареждане. Тя не би трябвало да бъде оставена включена и без наблюдаване.

Пиротехническите произведения (фойерверки, пиратки, сигнални ракети, бенгалски огън и други средства) не би трябвало да се хвърлят безсистемно. Те са предопределени за потребление на открити и безвредни места.

От Регионалната дирекция по пожарна сигурност предизвестяват още да не се вършат повторни опити за запалване на незадействали се пиротехнически изделия
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР