Pampers е най-иновативната компания, която пусна на пазара на пелени

...
Pampers е най-иновативната компания, която пусна на пазара на пелени
Коментари Харесай

Първата интелигентна пелена за бебето: Pampers издига на най-високо ниво концепцията за пелените

Pampers е най-иновативната компания, която пусна на пазара на пелени Lumi - чисто нова " обвързвана система за грижа ", която употребява датчик, прикован към пелените, с цел да следи активността на бебето. Когато пелената е мокра, датчикът уведомява родителите посредством уведомление в приложение за смарт телефон. Освен това той предава данни за времето на сън и пробуждане на бебето и дава опция на родителите ръчно да наблюдават други елементи като времето на хранене и потреблението на мръсни пелени. Системата се доставя с видеомонитор. Цената на системата, която може да се откри в онлайн уеб страниците е към 80 лв..

Разрастването на технологиите

Съобщението, направено от, поделение на Procter & Gamble, е доказателство за разрастването на бранша на " бебешките технологии ". Фирмите показаха умни биберони, свързани кошари, шишета, които наблюдават храненето, и даже приложения, които имитират звука „ Шшш “ на родителя. Според разнообразни проучвания, единствено пазарът на интерактивни бебешки монитори ще надвиши 2,5 милиарда $ до 2024 година Въпреки това, защото родителите се пробват да отгледат децата си в един все по-свързан свят, те би трябвало да създадат избор за това какъв брой технологии да употребяват, като се има поради увеличението на " умните " благоприятни условия и за бебета и по-малки деца. Авторката на бестселъра " Как да отгледаме възрастен ", Джули Лайткот-Хеймс твърди, че даже бебетата и дребните деца заслужават известно персонално пространство.

Днес родителите би трябвало да се оправят с възходящия брой проблеми, свързани с неприкосновеността на персоналния живот, подбудени от необятно публикуваната съгласуваност на устройствата - от обществените медии до умните пелени. Съвременните технологии могат да основат цифрови профили на тези деца, които да ги наблюдават до края на живота им, като разгласяват фотоси, наблюдават развиването им в приложение или даже търсят информация за здравословното им положение.

Подходящи устройства

В доста случаи към момента не е ясно по какъв начин и какъв брой несъмнено се употребяват данните от обвързваните детски устройства. Помислете за бебешките монитори и камерите за наблюдаване. Според история, оповестена от The Washington Post по-рано тази година, камера Nest Cam, конфигурирана в стаята на дете, стартира да възпроизвежда порнография. Това е единствено един от многото случаи на хакване или компрометиране по различен метод на бебешки или детски монитори. Дори и в най-ранните стадии от живота си, Лайткот-Хеймс поучава родителите да бъдат внимателни, когато преценят методите за събиране на данни, които да бъдат употребявани за техните деца. Кога следенето на всяка стъпка на някого се трансформира в натрапчиво наблюдаване, пита Лийткот-Хеймс. " Можем да сложим проследяващи устройства на облеклата им, в случай че можем да наблюдаваме техните памперси. Скоро няма да се постанова да се тормозим, тъй като ще сме наясно с всичко от зачеването им до края на живота им. "

Според говорителката на памперси Памперс, Манди Триби, системата Lumi употребява " същия стандарт на сигурност като този на промишлеността за финансови услуги " и криптира всички данни. Експертите по сигурността считат, че двуфакторната автентификация е от значително значение за попречване на неоторизиран достъп до системите, само че тя не участва в системата Lumi.

Системата има за цел да понижи напрежението на новите родители и до момента, споделя Триби, отзивите на тези, които я употребяват, са позитивни.

Заключение

Това не е първият опит за високотехнологични пелени. Дъщерната компания на Гугъл, Alphabet, подаде през 2016 година поръчка за патент за " датчик за пелени за разкриване и разграничение на изпражнения и урина ". Huggies и корейският Monit си сътрудничат, с цел да показват образован датчик за пелени в Корея и Япония. С превръщането на толкоз доста предмети от всекидневието в " умни ", съществува риск те да станат подвластни от софтуерни актуализации, които могат да се повредят, или да изгубят съгласуваност, в случай че дадена компания излезе от бизнеса или приключи производството на линията. Актуализация на софтуера да вземем за пример докара до това, че самозавързващите се обувки на Nike за 500 лв. стопираха да се завързват през 2019 година.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР