Паметта е най-добрата защита. Нека никога да не забравяме, за

...
Паметта е най-добрата защита. Нека никога да не забравяме, за
Коментари Харесай

Караянчева с изказване относно Холокоста

Паметта е най-хубавата отбрана. Нека в никакъв случай да не забравяме, с цел да не позволим това да се случи още веднъж. Днес означаваме Международния възпоменателен ден в памет на жертвите на Холокоста. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на във връзка 75-годишнината от освобождението на оживелите от Аушвиц.

На 27 януари 1945 са освободени шепата оживели концлагеристи в Аушвиц. Макар да е трудно да се връщаме към жестокостите на този най-мрачен интервал от международната история, почитта към жертвите е свят дълг на всеки, който цени живота и човешкото достолепие, отбелязва Караянчева.

"На този ден ние, българите, си спомняме с поклонение за дълбоката човещина, морал и храброст на подпредседателя на Народното събрание Димитър Пешев, на владиците Стефан и Кирил, на духовниците, на десетките интелектуалци, дипломати и жителите на България, които – единни, не позволиха депортацията на българските евреи. Същевременно не забравяме и с болежка свеждаме глави пред паметта и страданията на евреите от Вардарска Македония и Беломорска Тракия, които нашата страна не съумя да избави ", акцентира още ръководителят на Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР