Паметниците в България, независимо чии са, да не са по-високи

...
Паметниците в България, независимо чии са, да не са по-високи
Коментари Харесай

Интересна идея: Паметниците в България да не са по-високи от този на Левски във всеки град

Паметниците в България, без значение чии са, да не са по-високи от паметника на Левски в съответния град. Това ексцентрично предложение даде анализаторът Георги Павлов в предаването " Пресечна точка " на Нова тв. Той бе един от участниците в полемиката за унищожаване на Паметника на руската войска. Днес Общинския съвет на София гласоподава паметника да бъде отстранен, а протестиращи от Българска социалистическа партия и Възраждане хвърляха яйца по постройката на общината и омазаха стените с алена багра. На митинга участваха Корнелия Нинова, Волен Сидеров, Костадин Костадинов и други
Прочетете още
Паметникът е  държавна благосъстоятелност и сега се намира в  Княжеската градина, само че предлагането е монументът да се разположи в Музея за изкуството от интервала на социализма към Националната изложба или върху различен подобаващ терен отвън централната градска част на София. Това обаче провокира вълна от неодобрение, последвана от митинг пред паметника в Княжеската градина. Демонстрантите пред общината хвърляха бомбички с алена багра по фасадата на постройката, скандирайки " Фашисти! " и " Оставка ". 

В края на февруари 61-годишния учен Светлозар Раянов, счупи паметната плоча с надписа на монумента, отдаден на " руската войска освободителка ". След акцията му за първи път като че ли се появи късмет въпросът с преместването на монумента да бъде придвижен.

Дебатът надалеч не се ограничи единствено в София. В Пловдив също има съществени настроения за пренасяне на паметника на Альоша. Особено в светлина на разположението му по отношение на паметника на Левски в подножието на Бунарджика. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР