Паметникът се реже с флекс. Никога повече няма да го

...
Паметникът се реже с флекс. Никога повече няма да го
Коментари Харесай

Вигенин: Паметникът е на парчета, никога повече няма да го видим. Така действа властта

Паметникът се реже с флекс. Никога повече няма да го забележим, съобщи Кристиан Вигенин. Случилото се със Свиленски през днешния ден по-скоро може да се назова опит за принуждение. Абсолютно излишно деяние е това, което следим с Паметника на руската войска. Това демонстрира метода, по който работи властта. Ние се опитахме да спрем тази подигравка с историята. Входирали сме претенции в съда. В момента цялата тази апаратура се демонтира нелегално. Това съобщи зам.-председателят на Народно събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

SafeNews напомня,че при блъсък при паметника на Съветската войска. зам.-шефът на групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание Георги Свиленски е със сразрязана ръка. Това се е случило откакто металната ограда край Паметника е паднала върху него.

Тя е била блъсната ненадейно от чиновник на регионалната администрация.

Паметникът е на части, в никакъв случай повече няма да го забележим

„ Премиерът Денков се е опитал да отхвърли от себе си отговорността. Това, което се случва сега е нарязване, а не разглобяване. Кранът, който е конфигуриран там не може по съответен метод да вдигне фигурите, с цел да ги реалокира. Вижда се, че се реже с флекс. Те ще бъдат складирани и в никакъв случай повече няма да ги забележим “, разясни някогашният външен министър.

БСП винаги е била кардинална партия и в никакъв случай не се е вълнувала какво би спечелила, а да погледнем на историята през призмата, която тя ни дава. БСП гледа по друг метод на историята. За нас е значимо да пазим уроците на историята и този монумент е част от нашата история. Той ни напомня какво се е случило. Това е опит да създадем по този начин, че да запази загатна, с цел да не се повтаря историята, акцентира Вигенин.

„ Не знам по какъв метод един монумент проектира съветското въздействие в България. Той е инсталиран 1954 година “, сподели още той.

Както SafeNews писа, по-рано и депутатът от Българска социалистическа партия за България Георги Свиленски приказва за отношението на пртемиера Николай Денков към проблема с Паметника на Съветската войска.

Премиерът не знаеше къде се намира, защо става въпрос, защо сме пристигнали. Не знаеше, че през днешния ден се събаря Паметника на Съветската войска. Тепърва ще търси регионалната шефка да го осведоми за документите. Не знаеше, че има 350 жандармеристи към паметника. Не знаеше, че крана, който е изпратен, е противозаконен. Единственото, което сподели, беше: ” Ами да, в случай че би трябвало ще се изреже, както се изряза Коня пред бившето Народно заседание и след това го върнахме. Може би това имат поради, аз не знам защо става въпрос ”. Премиерът не знае за какво стои в тази постройка, кого ръководи, какво ръководи. И къде се намира. Поискахме да бъде спряно премахването, до момента в който не бъдат предоставени всички документи. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия за България Георги Свиленски след срещата с премиера Денков.

По думите му решението би трябвало да пристигна от регионалния шеф, който е на директно послушание на премиера. Според него 80% са “за ” и 20% са “против ” паметника.

“Затова министър председателят би трябвало да ляга с и да става с това събитие ”, безапелационен е Свиленски. “Но не пое ангажимент да спре каквото и да е, защото той мислел, че това е вярно ”.

“Тъй като тези хора са безхаберници, чакам да нарежат скулптурите по най-бруталния метод, което ще бъде невъзстановимо. Нито се знае къде ще бъдат конфигурирани. Ние ще продължим нашата битка. Призоваваме всички български жители да излязат на митинги пред регионалните управи и в София несъмнено. ” сподели още той.

Още вести четете в секция България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР