Паметникът на светите братя Кирил и Методий в София е

...
Паметникът на светите братя Кирил и Методий в София е
Коментари Харесай

24 май у нас: Шествия, песни, балони, гълъби и дронове летяха в чест на буквите

Паметникът на светите братя Кирил и Методий в София е център на тържествата, само че 24 май се уважава в цялата страна и от българските общности по целия свят. Шествия, акции с песни, балони, даже гълъби и дронове летяха в чест на буквите.

Бургас

Буквите от българската писменост украсиха един от знаците на Бургас - мостът. Така всеки може да се разноски, с цел да уважи празника, защото публично шествие не се организира.

Варна

В небето над Варна полетяха балони с буквите от писмеността, както и 60 бели гълъба, знак на чистотата на празника и устрема за познания.

Перник

В Перник за първи път книги полетяха в небето… с дрон. Целта – да се резервира връзката на традициите и нововъведенията.

Пловдив

С духов оркестър и мажоретен състав, само че без възпитаници, стартира празничното шествие по основната улица в Пловдив. Учители, шефове и публични лица участваха преди този момент в празничен молебен на площад „ 11 май “ пред паметника на Кирил и Методий.

Стара Загора

180 балона с буквите от българската писменост полетяха в небето над Стара Загора, във връзка 180 години светско обучение в града.

Хасково

Стотици възпитаници от община Хасково се включиха в празничното шествие. Медицински сестри и доброволци в Коронавирус отделението на хасковската болница получиха и оценки от общината за своята безрезервност в годината на пандемията.

Благоевград

На 24 май в Благоевград венци и цветя бяха поднесени пред паметника на светите братя Кирил и Методий в двора на най-старата филантропична гимназия, известна като някогашна Солунска.

Кюстендил

Жива верига по преместване на детски книги в Кюстендил. От през днешния ден Регионалната библиотеката има нов дом и по тази причина всички детски книги, които са повече от 40 000, ще бъдат преместени в него. Много деца оказват помощ това да се случи.

Ямбол

В Ямбол пък сложиха нов връх по най-масовото осъществяване на " Върви, народе възродени “. Повече от 400 души пяха дружно – измежду тях деца от детски градини, възпитаници, певчески хорови обединения и възрастни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР