Паметникът на Съветската армия в сърцето на София отново стана

...
Паметникът на Съветската армия в сърцето на София отново стана
Коментари Харесай

БСП-София възстанови счупената плоча на Паметника на Съветската армия

Паметникът на Съветската войска в сърцето на София още веднъж стана мотив за разгорещени разногласия. Поводът – БСП-София възвърне счупена плоча без да имат публично позволение за това. Преди няколко месеца монументът беше обект на поредна вандалска демонстрация.
 Българска телеграфна агенция
Действията им бяха избрани като скандални от други общински съветници. От ГЕРБ-СДС припомниха, че през март е взето решение плочата да бъде отстранена. А до демонтирането на монумента, да бъде сложена нова, само че с нов текст, направен от експерти от Българска академия на науките и Софийския университет, съобщи.

„ Изненадан съм от наглостта на моите сътрудници общински съветници. При взето решение на Общинския съвет си разрешават да погазят всевъзможни правила, нормативни документи, без безусловно никакво координиране да сложат плоча с надпис лъжовен и подправен текст ”, съобщи Борислав Бориславов от  ГЕРБ-СДС.
 Българска телеграфна агенция
И упорстват плочата да бъде отстранена час по-скоро. Действия, към които се причисляват и от „ Демократична България ”. „ Аз бях стъписана от това по какъв начин може такова национално изменничество. Някой да прави и да минава към партизански дейности в случай, че към този момент сме в обстановка на взето решение от СОС за разглобяване ”, псочи Марта Георгиева от Демократична България.

Според Иван Таков от Българска социалистическа партия „ институциите нехаят и мълчат ”, само че вършат проблем, „ когато искаш да направиш нещо хубаво ”. Той уточни още, че са уведомили собственика, в лицето на регионалната администрация.
 Българска телеграфна агенция
Засега оттова не могат да потвърдят дали са получили въпросното съобщение. От Столична община обявиха, че от Инспектората са създали проверка след сигнал за ремонтни действия. Установено е, че строителна документи и позволения за монтаж и разчистване на монумента липсват.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР