Паметникът на Съветската армия трябва да бъде преместен, но не

...
Паметникът на Съветската армия трябва да бъде преместен, но не
Коментари Харесай

Кирил Петков: Паметникът на Съветската армия трябва да бъде преместен

Паметникът на Съветската войска би трябвало да бъде изместен, само че не и опустошен, разгласи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков. В предаването „ Тази събота “ по bTV той разяснява вчерашното изказване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че паметната плоча пред паметника би трябвало да бъде отстранена и да се намерения за разглобяване на монумента. 

Това е един разграничителен монумент, ние като българско общество би трябвало да влезем в спор и да поговорим съществено коя е истината за нашата история. Аз нямам доверие, че в средата на нашата столица би трябвало да имаме монумент с човек, който държи шмайзер над главата си. "

" Но имам вяра, че това е част от нашата история и не би трябвало да я забравяме, сподели Петков. По думите му, не е обикновено да има толкоз доста имена на съветски генерали в София. Първо би трябвало да влезем в един прям и същински спор и в един идващ миг паметникът да бъде изместен по този начин, че да бъде част от историята. "

Не да бъде опустошен, само че да бъде комплициран в верния подтекст, с цел да може всички българи да осъзнават тази част от историята какво действително е направила за България ", е мнението на Кирил Петков.

На 23 февруари паметната плоча пред Паметника на Съветската войска бе разрушена. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че за случилото се е арестуван 61-годишен мъж, за който се твърди, че е блъснал с чук по плочата.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази мнение, че плочата би трябвало да бъде отстранена.  

От Българска социалистическа партия показаха възмущение от следващото поругаване на паметника на Съветската войска в София и оповестиха в свое изказване, че се опълчват на следващите опити да се пристъпи към неговото разглобяване.

Плочите с надписа от Паметника на Съветската войска би трябвало да бъдат отстранени. Те съставляват заплаха за преминаващите жители, посочиха в своя позиция от Столичната община. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР