Паметникът на Съветската армия ще го унищожат партиите, които си

...
Паметникът на Съветската армия ще го унищожат партиите, които си
Коментари Харесай

Краевски: Паметникът на Съветската армия ще го унищожат партиите, които си предлагат брак

Паметникът на Съветската войска ще го унищожат партиите, които си оферират брак. Това сподели политологът Тончо Краевски в " Денят на Фокус " по Радио " Фокус ".

" Не е хубаво да водят война институциите в страната за компетентностите една на друга. Вчера следих нещо доста неприятно в медиите на всички места да се приказва, че има решение на СОС. Сякаш СОС има компетентността да решава за монумент, който е публично-държавна благосъстоятелност. Това по Конституция се взема решение от държавното управление, не се взема решение от СОС ", счита той.

По думите му тази война на Столична община тече от началото на 90-те години, той се пробва от доста време да си присвои такива пълномощия и да диктува на държавното управление какво да прави. Той посочи, че митингът за пренасяне на паметника е политизиран.

" Естествено, че е политически този въпрос. Самият монумент е мощно политизиран. Няма нищо неприятно в това, че монументът е политизиран и няма нищо неприятно в това, че диалогът за него е политизиран. Това е естествено. Трябва да помним, че това не е неприятно и че Конституцията на България разрешава да имат политически отзиви и политически монументи ", посочи Краевски.

" Този монумент ще стане жертва на интернационална конюктюра. Това ще бъде доста огромно морално проваляне за самите му съперници, които споделят, че този монумент е повдигнат на крилете на някаква интернационална обстановка. По същият метод в този момент ще го съборят именно поради интернационална конюнктура срещу Москва, а не въз основата на някакво вътрешно българско решение, че към този момент не си спомняме работите по този начин. В такива времена на разделяне и на публични спорове постоянно се търси някаква жертва, към която да се направи обединяване. Това е доста първичен обред. Този монумент ще го унищожат дружно, с цел да могат да си скрепят съюза политически сили, които си оферират брак една на друга след изборите ", обърна внимание политологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР