Паметникът на Съветската армия отново осъмна преобразен. Огромен постер, изобразяващ

...
Паметникът на Съветската армия отново осъмна преобразен. Огромен постер, изобразяващ
Коментари Харесай

Паметникът на Съветската армия отново осъмна преобразен

Паметникът на Съветската войска още веднъж осъмна видоизменен. Огромен постер, изобразяващ " Европейския път на България ", е покрил скелето, което беше инсталирано към паметника.

На големия банер е изобразено сходство на родословие, като по ствола му и клоните са изброени най-важните за страната ни събития и персони в исторически проект.

На върха на клоните му е приемането на България в Шенген и в еврозоната, а в дъното му - тракийските и римските времена, дружно с владетелите по времето на Първата българска страна. По клоните му също могат да се видят царете от Второто българско царство, възрожденци и политици от новата история. Отбелязани са и значими дати за страната като Санстефанския контракт, Съединенето и Независимостта.

Паметникът на Съветската войска от време на време става мотив за сдърпване сред съперници и поддръжници - едните желаят преместването и демонтажа му, другите го считат за историческо завещание и желаят той да остане в настоящия си тип, на мястото си.

Скелето и защитната железна ограда бяха сложени към паметника преди месец. Столичният общински съвет взе решение монументът да бъде изместен, което беше придружено от митинги. Вече за паменика дава отговор страната, а не общината.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР