Паметникът на съветската армия изглежда ще бъде премахнат от настоящото

...
Паметникът на съветската армия изглежда ще бъде премахнат от настоящото
Коментари Харесай

Паметникът на Съветската армия си отива

Паметникът на руската войска наподобява ще бъде отстранен от актуалното си място в центъра на София. Това излиза наяве от днешните публични решения на Министерския съвет. С решение на държавното управление се трансформира статутът на парцел обществена държавна благосъстоятелност в парцел частна държавна благосъстоятелност - става въпрос точно за мястото, където е построен мемориален комплекс Паметник на Съветската войска.

Решението е по предложение на регионалния шеф на София, в чието ръководство е парцелът. Той би трябвало да отрази смяната в Акта за държавна благосъстоятелност. Тази смяна дава опция на общинската власт да работи - при статут на " обществена държавна благосъстоятелност " това щеше да е невероятно. Припомняме, че при започване на месец март 2023 година Столичният общински съвет реши да гласоподава дълго отлаганото решение, с което разпорежда на кмета да изиска от страната Паметникът на руската войска в София да бъде изместен в Музея за социалистическо изкуство.

Тогава 41 съветници гласоподаваха " за ", като само от Българска социалистическа партия бяха " срещу " и един консултант от " Патриотите " - " въздържал се ".

Решението на Общинския съвет обаче не е задоволително, защото финалното решение е на страната в лицето на регионалния шеф. Предишният Иван Кючуков (от ИТН) показваше мнението, че " би трябвало да се пита Русия ". Настоящият регионален шеф Вяра Тодева е в служба от 13 юли.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР