Паметникът на Съветската армия има нужда от спешен демонтаж, преместване

...
Паметникът на Съветската армия има нужда от спешен демонтаж, преместване
Коментари Харесай

70 години не е поддържан: Паметникът на Съветската армия има нужда от спешен демонтаж

Паметникът на Съветската войска има потребност от незабавен ремонт, пренасяне и реституция, сподели пороверката на регионалната аминистрация. 
По техни думи по монумента има пукнатини и това може да докара до рухването на детайли и по тази причина незабавно би трябвало да бъде сложено ограда.

Той акцентира, че има диалог сред общината и страната за терени с отпаднала нужда

Причината за това е, че паметникът не е поддържан през последните 70 години. Налице са и пукнатини при свързването на частите, тежка разяждане на укрепващата железна структура и „ бронзова болест “ (меден хлорид), написа още в мнението на уеб страницата на Областна администрация – София.

По паметника има големи пукнатини и съгласно гражданската самодейност за ремонт съществува действителна заплаха да падне

Оттам предизвестяват, че освен това положение на паметника са вероятни съществени произшествия с жители.

„ За предотвратяването им е належащо слагането на спомагателна ограда. Предстои пускане на социална поръчка за реституция на бронзовите фигури и барелефи, както и за правене на план за трайното им пренасяне, според решението на Столичния общински съвет. Реставрацията ще резервира художествената стойност на скулптурите, с цел да могат да бъдат изложени като експонати на място, което ще бъде разпознато след обширен обзор на всички благоприятни условия “, споделят от регионалната администрация

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР