Паметникът на съветската армия и темата за неговото премахване може

...
Паметникът на съветската армия и темата за неговото премахване може
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Премахването на Паметника на съветската армия може да струва победата на вота

Паметникът на руската войска и тематиката за неговото унищожаване може да коства успеха на парламентарните избори, предвижда социологът Първан Симеонов.

" Откакто се помня, все махат Паметника на руската войска. Имам проблем с едностранчивостта на тълкуванието към този монумент, както и към паметника на американските летци. Имам персонален проблем с тази борба с монументи, което наподобява - " ами не можем да дадем друга борба, с изключение на със строителни материали ". Това не е доста самоуверено ", разяснява по изпълнителният шеф на " Галъп интернешънъл болкан ".

Според него това може да се окаже един " доста остроумен метод, по който ГЕРБ да пуснат по пързалката Демократична България и Политическа партия ". Аргументът на Симеонов е, че задачата на втората коалиция е да обере добавката " анти-ГЕРБ ", само че в това време огромни пластове на българското общество не са прозападно насочени и даже да не желаят да гласоподават за ГЕРБ, няма да предпочетат ПП-ДБ.

" Ако вместо дневния ред статукво-промяна, наложиш дневния ред Изток-Запад, то тогава това може да ти изиграе неприятна смешка. Българското общество не е демократично и прозападно в болшинствата си и импийчмънт, махай паметника е неточност и може да им коства успеха на изборите ", съобщи Първан Симеонов.

" Ако ГЕРБ налее масло в огъня и ти вдигнеш мизата и кажеш - хайде, махаме го паметника, тогава първо ГЕРБ се описват доста като прозападни, което им е фикс концепцията в тези избори, второ - пускат тебе по пързалката. Защото доста хора споделят - аз не претърпявам ГЕРБ, само че няма да гласоподавам за теб, тъй като ти си в действителност един хипертрофирал вид на Демократична България. Кой губи от това? ", попита риторично той.

" Не е добре за обществото такива сюжети да припламват, само че съм сигурен, че основните представители на тези сюжети ще го предложат за следващ път по този начин, че в действителност да реализират противоположен резултат и да консолидират отсрещния лагер ", заключи Първан Симеонов.

Либералите в България, изключително в този момент, когато се видят с един гърди напред, могат да създадат безконечната си неточност - да си внушат, че са повече от това, което обществото би понесло, счита още той.

Според Първан Симеонов предизборната конюнктура наподобява спокойна другояче, тъй като от две години се намираме в акция и не е доста ясно къде стартира и къде приключва тя. По думите му сега борбата наподобява черно-бяла, сходно на изборите за парламент през 2017, когато двата полюса бяха ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Сега първите две обединения на фотофиниша са ГЕРБ и ПП-ДБ.

" Когато стане подобен кантар сред две обединения, като стане такава акция за двама, черно-бяла, в един миг предпочиташ да не се показваш много-много от храстите, тъй като покажеш ли се, ставаш лесна цел ", разяснява Първан Симеонов спокойната предизборна атсмосфера на този стадий.

" Обикновено най-после не става фотофиниш. Народът като види везната, излиза и я наклонява в едната посока, взема решение ребуса ", съобщи политологът.

Либералният блок в последните години имаше прилив в последния миг. Сега пък консервативният блок си има хартиената бюлетина и ще разчита на нея, означи още Симеонов.

В надпреварата сред два коня обаче Първан Симеонов означи, че се включва и трети кон.

" Винаги в обстановка с два коня някой се пробва да играе третия кон и " Възраждане " са в извънредно добра хранителна среда сега, в това число с целия сюжет, който ще се предложи към войната, Паметника на Съветската войска и така нататък ", акцентира в разбора си Първан Симеонов.

Той разяснява, че макар че Българска социалистическа партия са последни, на пета позиция, съгласно няколкото социологически изследвания досега, то след изборите те могат да влязат в ролята на диспечер при съставянето на държавно управление.

" Това, което става с Българска социалистическа партия, не е най-хубавото. Там има съвсем явни процеси. Българска социалистическа партия в последно време са експерти по оцеляване. Те могат да разчитат на значима роля след изборите. Може да се окаже, че Българска социалистическа партия са точно оня диспечер, който може да реши управническия формат. "

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР