Паметникът на Съветската армия е демонтиран без издадена заповед от

...
Паметникът на Съветската армия е демонтиран без издадена заповед от
Коментари Харесай

Административният съд в София за спирането на демонтажа на МОЧА: Какви са мотивите?

Паметникът на Съветската войска е демонтиран без издадена заповед от регионалния шеф. Това показаха от Административния съд в София, които оповестиха претекстовете си за прекратяването на демонтажа на монумента.

Като претекстове съдът показва, че не е показан административен акт, нито контракти, от които да излиза наяве какво следва да стане с фигурите след демонтажа.

Решението на съда не значи паметникът да бъде върнат още веднъж на постамента си

Също по този начин къде следва да се откарат, по какъв начин би трябвало да се съхраняват, ще се предприеме ли реституция на паметника.

Не излиза наяве и каква част от отпуснатите средства ще се отделят за демонтажа, каква част за предпазване и защита и каква за реставрацията и последващото монтиране на движимостта.

 Четвърти ден ремонт Снимка: БГНЕС

„ Представените доказателства не откриват дейностите да се основават на закона или на административен акт, нито да целят опазване и отбрана на движимостта – частна държавна благосъстоятелност. Не откриват и че е налице акт на ръководство на такава “, показват в претекстовете си от Административния съд в София.

 Паметникът на руската войска Снимка: Ладислав Цветков

Съдът отхвърля и настояването на съдружие „ Гражданска самодейност за разглобяване на Паметника на Съветската войска “ за конституирането му като заинтригувана страна по делото.

Според нея е трябвало решението за демонтажа да се вземе посредством референдум

От Областната администрация обявиха за bTV, че ще апелират решението на съда в тридневен период, който изтича в петък.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР