Паметникът на съветската армия да бъде преместен от Княжеската градина,

...
Паметникът на съветската армия да бъде преместен от Княжеската градина,
Коментари Харесай

Общинска комисия реши: Паметникът на съветската армия да бъде преместен от Княжеската градина

Паметникът на руската войска да бъде изместен от Княжеската градина, реши през днешния ден общинската комисия по обучение и просвета. При гласуването нямаше срещу, единствено Вътрешна македонска революционна организация беше въздържал се, а представителите на Българска социалистическа партия преди този момент демонстративно напуснаха залата, заяви " Сега ".

Докладът с предлагането е импортиран от " Демократична България на 26 март 2020 година и от този момент чака да бъде позволен за разглеждане. След като Бойко Борисов във връзка една година от началото на войната в Украйна зна 24 февруари съобщи, че монументът би трябвало да се махне, групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет се зае с казуса.

Миналата седмица на председателски съвет, където се взема решение кои отчети да се придвижат за разискване в комисиите, за първи път този отчет е включен в дневния ред. " Председателят на общинския съвет Георги Георгиев (ГЕРБ) предложи отчета ни, а преди този момент няколко пъти съм го питала за какво не се преглежда и не получавах отговор ", изясни Грети Стефанова, ръководител на групата на " Демократична България " в Столичния общински съвет (СОС).

В отчета се предлага кметът на София да изиска от страната да реалокира " монумента " Паметник на Съветската войска " (държавна благосъстоятелност според Акт за държавна благосъстоятелност от 1947 г.), като не се указва тъкмо къде.

Идеята е скулптурните композиции да се запазят в музей, а бъдещето на фундамента, висок 37 м, да се реши с архитектурен конкурс за цялото пространство на Княжеската градина, само че без паметника. Самият монумент е държавна благосъстоятелност, само че е в аграрен парцел, обществена общинска благосъстоятелност, според акт от 25 септември 2012 година

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР