Паметникът на Съединението в Пловдив за първи път ще бъде

...
Паметникът на Съединението в Пловдив за първи път ще бъде
Коментари Харесай

Чистят паметника на Съединението по нова технология

Паметникът на Съединението в Пловдив за първи път ще бъде измит благодарение на съвременни технологии, които да подсигуряват по-добро качество и дългогодишен резултат. Това оповестиха от Оперативна програма " Чистота ", което по традиция в навечерието на празника мие монумента с шампоан и вода.

Предложението до кмета Здравко Димитров е пристигнало от немска компания, която е изявила предпочитание да почисти изцяло гратис един от знаците на града. Компанията е осъществила над 100 интернационалните плана за разчистване на скъпи монументи на културата в разнообразни краища на света - от статуята на Христос в Рио де Жанейро до Бранденбургската врата в Берлин. Неотдавна тя почисти и Докторския монумент в София.

За паметника на Съединението ще се употребява студена и гореща вода под друго налягане, без никакви препарати. Специално екологично покритие ще подсигурява монументът да се резервира чист за по-дълго време. Ще бъде измит и целият площад, се показва още в известието.

Предпразничната акция ще се състои на 2 и 3 септември. Екипът на " Чистота " ще оказва помощ на своите немски сътрудници.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР