Паметникът на Бузлуджа е повод за един сериозен разговор. Ние

...
Паметникът на Бузлуджа е повод за един сериозен разговор. Ние
Коментари Харесай

Нинова в искрена изповед - призна ревнува ли от Борисов и какво ще се случи след предложението на Слави

Паметникът на Бузлуджа е мотив за един сериозен диалог. Ние започнахме преди месец акция за възобновяване на войнишките монументи, тъй като доста държавни управления не се грижат за тях. Като втора стъпка пристъпихме към въпроса за Бузлуджа. През 2011 държавно управление на Борисов е поканил Българска социалистическа партия да възвърне правата си над паметника. Тогава никой не е реагирал, само че в този момент решаваме, че можем да откликнем на писмото му. Това съобщи в ефира на " Още от деня " по Българска национална телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Все отново социалистката съобщи, че това не е причина за настояването на оставката на държавното управление.

" Реагираха архитекти от Германия, Франция, Европа, а и наши студенти, които желаят даже безплатно да вземат участие в екип за възобновяване на този монумент. Това е стойностно освен за България, освен за Българска социалистическа партия. Това е значимо и за партията несъмнено. Искаме да спрем разрухата, да създадем реституция и възобновяване. Ние няма по какъв начин да го създадем без архитектът, който държи авторските права. Той ни е дал единодушие, даже имаме концепция по какъв начин да бъде възобновен. Намерихме и архиви, всичко към този момент сме събрали ", сподели Нинова.

" Обидени сме, тъй като когато през 2011 година е предлаган на Българска социалистическа партия е можело безплатно. Сега може да е единствено измежду заплащане. Ние ще си платим, не оспорваме. Днес разбирам обаче, че внезапно през днешния ден три неправителствени организации са предявили искания да вземат участие, Валери Симеонов, общини и кой ли не. В това виждам напън върху държавното управление да не се даде на Българска социалистическа партия ", сподели Нинова.

" Няколко пъти на председателски съвет казвахме, че не одобряват нашите закони. Парламентът не работи, тъй като няма други оферти, с изключение на нашите. Те просто обаче не желаят да разискват нашата законодателна стратегия. Малко преди изборите ръководещите споделиха 300 лв. минимална пенсия, а в този момент се отхвърлиха от това заричане. Гласувахме 180 минимална от 1 юли и 200 от първи октомври. Подкрепихме това нарастване, тъй като колкото и да е малко, то е в помощ. Те обаче не извършиха обещанията си, не одобряват и нашето предложение. Ние желаеме това, което предлагахме тъкмо преди изборите. Казахме им от къде ще дойдат парите. Това е и тяхното предизборно и е отхвърлено и не извършват нито своето по този начин, нито нашето ", показа тя.

" Ние желаеме рационален диалог, за плюсовете и минусите. Грешка е, че преди референдума не организирахме този диалог и не обяснихме какво ще се случи след предлагането на Слави, в случай че то бъде признато. Ако бяхме обяснили човешки какво ще стане, всички щяха да ни схванат. В събота привикваме националното си управление да обсъдим смесената система и, в случай че стигнем до консенсус, ще го внесем в Народното събрание. ГЕРБ вътрешно нямат предпочитание това да мине в зала, само че желаят да спазят националната воля. Искам да сме честни с българските жители. Искаме да излезем ида кажем " Хора, това, което предлагаме, е по-доброто " ", съобщи лидерката на Българска социалистическа партия.

" Всички двустранни и многостранни срещи са доста положителни. Ако някой в страната може да каже господин Борисов какви задължения е поел при срещите си с Меркел, Макрон или Ердоган. Никой няма информация какво се случва там. Поели ли сме ангажимент за квоти да вземем за пример? Каква е нашата позиция? Никой не знае. Кои ще са целите ни по време на председателството ", добави Нинова.

Водещата запита Нинова дали ревнува, че Борисов има близки връзки с европейските водачи. " Заев и Борисов имат държавническо отношение. Това е обикновено и аз въпреки всичко се срещнах с него. Няма за какво да ревнувам ", сподели тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР