Паметникът на Бузлуджа да не се дава на БСП. Това

...
Паметникът на Бузлуджа да не се дава на БСП. Това
Коментари Харесай

Кутев: Ако патриотите имат идея как да съхранят "Бузлуджа", да се хващат на работа

Паметникът на Бузлуджа да не се дава на Българска социалистическа партия. Това желаеха публично " Обединени патриоти " с декларация от парламентарната естрада, показана от депутата Михаил Михов.

Патриотите предложиха да се подхващат административно - управнически дейности за ремонт и реновиране на " чинията " на Бузлуджа.

Както е известно монументът стои от години в съсипия, поради което от Българска социалистическа партия публично желаеха от държавното управление да им бъде предан, с цел да могат да го възстановят и да го създадат музей. По последни данни това би трябвало да стане с право на прилагане за 10 години.

В тази връзка имитация по адрес на патриотите направи зам.-председателят на „ Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев.
„ Досега „ Бузлуджа " беше държавна благосъстоятелност и виждаме резултата - патриотите да се схванат с Бойко Борисов. Ние в края на краищата имаме диалози с Борисов. Той е подхванал дейности за връщане на паметника тъкмо тъй като страната на може да се оправи ", уточни Кутев.

По думите му сега патриотите са ръководещи.

„ Ако имат хрумвания за това по какъв начин да създадат паметника настоящ и по какъв начин да запазят паметта - дано да го създадат. Ние желаеме единствено да бъде съхранена паметта ", съобщи той и изясни, че това също ще коства пари.

Според Кутев и да се върне паметника на Българска социалистическа партия, това не значи, че страната би трябвало да избяга от отговорност да подкрепи за съхраняването му.

„ Този монумент не е на Българска социалистическа партия, без значение дали ще бъде върнат или не. Това е монумент на цяла България ", съобщи Кутев.

По думите му половин година патриотите са в ръководството, а паметникът на Бузлужда става все по-опасен.

„ Да се хващат и да правят работа. Ние, в случай че желаят, дори ще им помогнем ", безапелационен бе Кутев.

Попитан дали би трябвало „ Обединени патриоти " да си върнат паметника на Шипка, имитация, която през вчерашния ден направи Валери Симеонов, Антон Кутев съобщи, че този монумент няма по какъв начин да бъде обвързван с тях. „ Не може някой, който се е нарекъл родолюбец да бъде единственият представител на тази дума ", зам.-шефът на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР