Паметник на убития български граничар Петър Бъчваров ще бъде издигнат

...
Паметник на убития български граничар Петър Бъчваров ще бъде издигнат
Коментари Харесай

Турция ще строи паметник на убития граничар Петър Бъчваров

Паметник на убития български граничар Петър Бъчваров ще бъде повдигнат на българо-турската граница. Това разгласи ръководителят на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов по време на в Турция.

Решението е взето след среща сред Рашидов и турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Идеята за издигането на паметника е препоръчана от турска страна.

Петър Бъчваров беше, откакто против него беше открита пукотевица с ловно оръжие. По случая бяха арестувани двама братя - жители на Турция.

" Това, което се случи на границата, е тъжно. Една покруса, един младеж си отиде. Всички сме уверени, че това не е политика, а случай ", сподели Рашидов, представен от Българска телеграфна агенция.

Председателят на Народното събрание разгласи още, че България ще бъде хазаин на интернационална среща сред Европейски Съюз и Турция по въпросите за миграцията.

Посещението на Рашидов в Турция е втората аудиенция на високо равнище в южната ни съседка за последните седмици. Преди две седмици президентът Румен Радев се срещна с Реджеп Тайип Ердоган на 9 декември.

В състава на делегацията на ръководителя на Народното събрание са още Десислава Атанасова от ГЕРБ, Стефан Янев от " Български напредък ", Георги Свиленски (БСП), Даниел Лорер ( " Продължаваме промяната " ), Сезгин Мехмед (ДПС) и Николай Дренчев ( " Възраждане " ).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР