Паметник на културата в центъра на София се руши, предаде

...
Паметник на културата в центъра на София се руши, предаде
Коментари Харесай

Паметник на културата се руши и застрашава софиянци

Паметник на културата в центъра на София се разрушава , съобщи Нова телевизия. Орнамент от скъпата постройка се срути на пресечката на ул. " Пиротска " и " Христо Ботев ".

Свидетел на случилото се изясни, че за последната година това е трети или четвърти подобен случай. Той описа, че при започване на предходната година паднало огромно каменно парче. Тогава мъжът подал сигнал на 112, след което екипи обезопасили мястото. Други дейности обаче не последвали.

Това, което би трябвало да създадем, е да върнем това нещо, което е направило постройката монумент на културата, съобщи шефът на Дирекция " Контрол по строителството " към Столичната община проектант Влади Калинов. Той изясни, че до момента това не се е случило, тъй като притежателите не са поискали да го създадат.

Причината постройката да изпадне в актуалното окаяно положение е, че в нея има над 10 обекта и повече от двайсет притежатели. През последните 10 години обаче общината по този начин и не е съумяла да откри връзка с тях.

Калинов увери, че кметът Фандъкова към този момент е издала заповед, че постройката би трябвало да бъде ремонтирана. В момента тече процедура, в която следва връчване на предложения за наложително осъществяване, сподели още той и добави, че когато всички ги получат, общината ще може да стартира ремонтните действия.

Архитектът увери, че неотложно ще се предприеме обезопасяване на придвижването. Ще създадем скеле, което ще защищава хората и по-късно ще продължим в тази посока, уточни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР