Паметник на актьора и режисьор Любиша Самарджич (1936-2017) бе открит

...
Паметник на актьора и режисьор Любиша Самарджич (1936-2017) бе открит
Коментари Харесай

Паметник на Любиша Самарджич бе издигнат в Нишка Баня

Паметник на артиста и режисьор Любиша Самарджич (1936-2017) бе открит в Нишка Баня – града, в който е живял от 10-годишен до заминаването му за Белград, оповестява организация Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

Самарджич е роден през 1936 година в Скопие, откъдето фамилията му се преселва в Нишка Баня, когато той е на 10 години, защото татко му е получил работа като миньор в близкия рудник. В града е живял, до момента в който не е отпътувал за Белград, с цел да получи висшето си обучение там.



Паметникът, изработен по облика на неговия воин Шурда от известния в близкото минало сериал " Горещ вятър “, бе открит от брачната половинка му и четирите му внучета. Поставен е на централната улица в парка на града. На откриването участваха още дъщерята на Самарджич със брачна половинка си, жители, представители на Ниш и община Нишка Баня.

Инициативата за паметника е на жители, а е осъществена от членове на локалната група за деяние " Катена мунди “ с финансовата помощ на града и общината.

Легендарният сръбски артист Любиша Самарджич умря на 81 година Звездата от кино лентата “Горещ вятър” е идвал няколко пъти в България, само че за първи път идва по покана на Хачо Бояджиев, с цел да се снима в новогодишната стратегия за новата 1984 година В нея сръбският артист запява “Дай рибу, рибу дай”.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР