Пълното срастване между партийни личности и държавните дружества в системата

...
Пълното срастване между партийни личности и държавните дружества в системата
Коментари Харесай

ДКК: Ползват държавните дружества за предизборни пиар акции

Пълното слепване сред партийни персони и държавните сдружения в системата на Държавната консолидационна компания е довела до там, че през днешния ден тези структури се употребяват за партиен ПР в навечерието на предизборната акция. Това поврежда имиджа на предприятия с дългогодишна история и може да навреди на контракти, които се извършват в България и в чужбина. Това се показва в позиция на Държавната консолидационна компания (ДКК).  

 

Повод за нея са поредност от прессъобщения, публикувани измежду медиите от сдруженията ВМЗ и Кинтекс, които съдържат в себе си манипулативна информация, изнасят комерсиална информация и обиди към трети лица, които от своя страна могат да заведат каузи за репутационна щета, за които страната ще би трябвало да заплаща.

 

" Изразяваме мощно терзание, че обществени позиции изразени от ръководител на една от партиите в Република България по-късно се мултиплицират от държавни сдружения, с което те директно се въвличат в предизборната акция ", се показва в позицията на ДКК. Според тях това дава отговор въпроса по какъв начин и на какво съображение са избирани ръководителите на тези постове и дали водеща е била експертизата им или единствено избрана партийна принадлежност. Също по този начин, в част от тези сдружения към този миг няма назначени чиновници за Връзки с обществеността и в този смисъл е допустимо сходни информации да се приготвят от партиен пресцентър, като държавните сдружения да се употребяват като пощеснка кутия, от която медиите да ги получават.

 

" Към този миг в ДКК липсва информация на какво съображение ВМЗ са превели за ден задатък от 3 млн. лева на строителни компании, без да е извършен конкурс ", показват от Държавната компания. Също по този начин в ДКК няма уточнения по направените заплащания от Кинтекс към офшорна компания в Дубай на стойност 800 хиляди лева

 

" Общото сред тези преводи е, че са осъществени незабавно откакто предходния министър на стопанската система е напуснал поста и при извънредно съкратени периоди. Нещо повече – новият министър на стопанската система бе разпоредил прекъсване на всички заплащания до осъществяване на разбор в обществените предприятия, само че това предписание не е било изпълнено. В резултат милиони левове са ориентирани към частни компании, без обосновка пред принципала в лицето на ДКК ", се споделя още в позицията.

 

В умозаключение ДКК показват съществено безпокойствие, че е допустимо да се приготвя замесване на държавните предприятия в предизборната акция освен посредством медийна агитация, само че и посредством финансиране на близки компании до политически лица.

 

Към момента в " Кинтекс " и ВМЗ са подхванати кадрови промени като сега, в който новите лица влязат в сдруженията ще създадат цялостен одит и ще дават наличната информация на обществеността.  
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР