Пълното слънчево затъмнение през 2024 г. е почти тук —

...
Пълното слънчево затъмнение през 2024 г. е почти тук —
Коментари Харесай

Безопасни ли са вашите очила за затъмнение? Как да разберете дали те наистина ще защитят очите ви по време на пълното слънчево затъмнение

Пълното слънчево затъмнение през 2024 година е съвсем тук — и в случай че се надявате да зърнете явлението, най-добре е да се уверите че имате същински, работещи очила за затъмнение, които могат да предпазят очите ви.

Ето какво би трябвало да знаете за очилата за затъмнение и по какъв начин да ревизирате дали са безвредни за потребление.

Безопасни ли са очилата за слънчево затъмнение за гледане на цялостно слънчево затъмнение?

Очилата за слънчево затъмнение могат да се употребяват за безвредно гледане на цялостно слънчево затъмнение, само че е значимо да се уверите, че са с нужното качество. Не използвайте слънчеви очила, опушено стъкло, нефилтриран телескоп и лупи или поляризирани филтри, с цел да видите затъмнението.

Международна организация за стандартизация значи, че очилата понижават забележимата слънчева светлина до безвредно равнище и блокират ултравиолетовите и инфрачервените лъчи радиация, съгласно уеб страницата на Американското астрономическо общество. Според ISO стандартът за сигурност се преразглежда на...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР