Пълното подчинение на евроатлантическата солидарност, по мое мнение, много пречи

...
Пълното подчинение на евроатлантическата солидарност, по мое мнение, много пречи
Коментари Харесай

Окупацията от съветската армия през 1944 г. била „освобождение“ според Митрофанова

„ Пълното послушание на евроатлантическата взаимност, според мен, доста пречи на икономическото развиване на България. Отказът от градеж на АЕЦ „ Белене “, затварянето на два блока в АЕЦ „ Козлодуй “, отводът от „ Южен поток “ лиши България от 7000 работни места и от в действителност енергиен хъб на Балканите “, съобщи посланикът на Русия Елеонора Митрофанова. Тя участва на откриването на двудневната конференция „ България – Русия “ в „ Парк хотел Москва “ в София.

В речта си тя разяснява както българо-руските връзки, по този начин и международния мир и вътрешнополитическото положение на България, оповестява „ 24 часа “.

Според нея Западът се е отказал от мир с Русия още преди 25-27 години, когато е „ основал своя система на доминация, учредена на „ правила “.

„ Много политолози, както американски, по този начин и съветски, приказват още от 1996-1997 година, че мир, учреден на разширението на НАТО и превъзходството на Запада, води до война “, уточни Митрофанова. По нейни думи хегемонията на Запада стартира още през 1999 година, когато е „ изнасилил Югославия “.

„ Разрушаването на Запада стартира през 2008 година при рецесията, която подкопа доверието към водачеството на Запада. Той стартира да ни постанова новата студена война. Имаше прозорец, в който можеше да се договорим докъм 2013 година Този прозорец не беше употребен. През 2014 година Западът направи държавен прелом в Киев в опит да подкопае стабилността на Русия и да си върне хегемонията. Западът изгуби своите военни, политически и морални позиции, в това число моралния си дирек (имам поради християнството) и стартира контраофанзива. Войната стана неизбежна, въпросът беше по кое време и къде. В същото време не бяха решавани световните проблеми за климата, енергетиката, миграцията, неравенството. Дойде обстановката с коронавирус. Той беше употребен като знаме на войната в продължение на две години “, описа Митрофанова.

„ Ако приказваме за България, то за интервала си на участие в НАТО и Европейски Съюз, тя изцяло се интегрира в западните структури и механизми. Получаваните от европейските структури богатства оптимално сътвориха на България поле да маневрира по основни посоки в руско-българските връзки “, сподели още тя.

Коментира и българската реакция на войната в Украйна: България е подхванала рекорден брой вражески дейности по отношение на двустранните ни връзки, обърна внимание и на решението на Народно събрание отпреди две седмици да окажем военно-техническа помощ на Украйна.

Тя изрече признателност на „ болшинството от българите “, които се отнасяли положително към Русия. Цитира обаче и резултатите от последните избори, съгласно които водещите партии не са насочени към Руската федерация и заключи обстановката като „ безрадостна картина “.

Два пъти Русия е „ освобождавала “ България съгласно Митрофанова – от турско иго и през 1944 година, когато руската войска окупира България, която не бе оповестила война на Съюз на съветските социалистически републики. Представи и статистика, че от първото избавление в страната ни има 500 паметника, а от нахлуването през септември 1944 година – 180.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР