Пълнометражният конкурс на юбилейния 35-ти фестивал включва общо 16 нови

...
Пълнометражният конкурс на юбилейния 35-ти фестивал включва общо 16 нови
Коментари Харесай

16 нови филма показват на фестивала „Златна роза“

Пълнометражният конкурс на юбилейния 35-ти фестивал включва общо 16 нови кино лентата. Сред тях са и пет мажоритарни копродукции – “Посоки ” на Стефан Командарев (България, Германия, Македония), “И след това светлина ” на Константин Божанов (България, Белгия, Великобритания), “Радиограмофон ” на Рузие Хасанова (България, Полша), “Воевода ” на Зорница София Попганчева (България, Хърватия) и ¾ на Илиян Метев (България, Германия).

„Посоки“ ще бъде показан за първи път пред българска аудитория във Варна след фестивалите в Кан,Сараево и Торонто. Дебютният филм „Радиограмофон“ на Рузие Хасанова е също с премиера във Варна. Пълнометражният дебют  ¾ на Илиян Метев, спечелил “Златен леопард ” в Локарно и селектиран  в Сан Себастиан, също е премиерно заглавие.
Още 5 министър председатели ще видят на “Златна роза ” 2017 почитателите на родното кино. Семейният филм “Лили рибката ” на Ясен Григоров е приказка за метаморфозите на едно дете. Участват Татяна Лолова, която е преобразена на циганска вълшебница, Николай Урумов играе ролята на шеф на учебно заведение, а Красимир Ранков се появява като професор по медицина. Във вълшебната лента играят също Койна Русева и Калин Сърменов. Главни функции във кино лентата имат и четири деца на възраст сред 8 и 12 г.  “Вездесъщият ” е вторият игрален филм на Илиян Джевелеков след сполучливия му дебют Love.net. “Малко шанс за по-късно ” е дебют за режисьорите Чавдар Живков и Александър Смолянов. Действието се развива в София, където горещият юлски петък изправя един против различен двама някогашни противници.

“Моторът ” на Валентин Гошев е филм за другарството, което може да устои с години, без значение от превратностите на историческите събития.
В “Дъвка за балончета ” на Станислав Тодоров – Роги Биляна и Калин се срещат инцидентно след двайсет и пет години, с цел да си спомнят първата обич, първата целувка и фантазиите, които са не запомнили.
“Секс академия – мъже ” на Георги Костов („ Пистолет, куфар и три смърдящи варела “) споделя за Жан, който взема решение да промени живота си и се записва в курс за бързо събаряне на дами по безотказните техники на Дон Жуан.
Конкурсът ще показа и дълго чаканият нов филм на Николай Волев “Извън пътя ”, който режисьорът самичък смъкна от екран в последните минути преди прожекцията по време на фестивала“Любовта е лудост“.
“Асансьор за пациенти ” на Иглика Трифонова, който завоюва премията на публиката на “София филм фест ”, е прям филм, в който монолозите на персонажите, намират пресечна точка в тематиката за душата.
14 от филмите в пълнометражната конкурсна стратегия са осъществени с финансовата поддръжка на Национален кино център.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР