Пълномащабният конфликт в Европа вече не е фантазия, така че

...
Пълномащабният конфликт в Европа вече не е фантазия, така че
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Над Европа надвисва война, САЩ няма да ни пазят вечно

Пълномащабният спор в Европа към този момент не е фикция, тъй че европейците би трябвало да намерят нови способи за финансиране на подготовката за евентуално по-широка война на континента. Това акцентира Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел, предава изданието Euractiv, представено от " Фокус ".

Коментарите на Борел са единствено част от поредност сходни предизвестия от военни и политически водачи на Европейски Съюз, според които Русия може да провокира спор с НАТО през идващото десетилетие.

" Несъмнено над нас е надвиснала война... и стандартна война с висок интензитет в Европа към този момент не е фикция ", изясни Борел в тирада на стопански конгрес в Брюксел.

Той добави, че Русия заплашва Европа с военните си дейности в Украйна и хибридните офанзиви против страните от Общността.

" Тя (войната) няма да стартира на следващия ден, само че не можем да отречем действителността “, означи Борел. Испанецът прикани за намиране на нови способи за увеличение на вложенията в защитата.

" Нуждаем се от нов междуправителствен механизъм за финансиране... съпоставим с това, което създадохме по време на финансовата рецесия ", изясни той.

Върховният представител на Европейски Съюз също цитира възходящия боязън измежду европейците от вероятното връщане на власт на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който заплаши да не пази съдружниците от НАТО в Европа, които не харчат задоволително за защита.

" Чадърът на Съединени американски щати, на който разчитаме от Студената война, може да не е отворен от самото начало. Може би, според от това кой е отпред във Вашингтон, не можем да разчитаме на отбраната на Америка ", сигнализира още Борел.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР