Пълнолунието може да бъде доста ярко и да предоставя достатъчно

...
Пълнолунието може да бъде доста ярко и да предоставя достатъчно
Коментари Харесай

Китайски град иска да замени уличното осветление с луна

Пълнолунието може да бъде много блестящо и да дава задоволително светлина нощем, с цел да не е необходим фенер за сполучливо вървене. Според специалисти в китайския град Ченду изкуствена луна в действителност може да размени напълно уличното осветяване, оповестява онлайн изданието CNET.

Сателит снима евентуално рисков за Земята метеорит

Уникално - камера хвана по какъв начин изгаря астероид над град с 1,6 млн. души

Председателят на градския Институт по галактически науки, технологии и микроелектроника Ву Чунфенг счита, че това може да се реализира посредством помощта на специфичен спътник. Ву споделя, че спътникът ще би трябвало да е 8 пъти по-ярък от пълнолуние и ще може да покрива зона с диаметър от 10 км. до 80 км. Точният радиус ще може да бъде следен в границите на няколко десетки метра.

"Вояджър 2 " приближава края на Слънчевата система

Cassini снима неповторими фотоси на пръстените на Сатурн

Asia Times оповестява още, че спътникът ще разполага с огромни плоскости, които ще са покрити със субстанция, която да обезпечава оптимално отражение на слънчевата светлина. Панелите ще могат да се контролират, което ще разрешава по-точното ориентиране на светлината към града.

Ву споделя, че технологията е задоволително развита и съвсем подготвена за използване. Ако планът е сполучлив, той ще спести освен доста електричество, само че и ще разчита на естествената светлина, вместо на изкуствена. Планира се спътникът да бъде изведен в орбита през 2020 година

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР