Пълно закриване на спецправосъдието ще е грешка, каза правосъдният министър

...
Пълно закриване на спецправосъдието ще е грешка, каза правосъдният министър
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Пълно закриване на спецправосъдието ще е грешка

Пълно закриване на спецправосъдието ще е неточност, сподели правосъдният министър Иван Демерджиев по БНР.

Според него по-скоро би трябвало да се промени обсегът закононарушения, които да останат в периметъра на тези магистратури. Другият вид е да има напълно нова конструкция, която да следва апелативните региони или спецпрокуратура, която да бъде следена от общи съдилища, разясни Демерджиев.

Правосъдният министър уточни, че няма заплаха каузи да бъдат прекъснати, спрени или започващи през цялото време. Предвидени са ограничения това да не се случи. Демерджиев обаче е на мнение, че мъчно ще се образува реформаторско болшинство за промени в Конституцията.

Правосъдният министър още веднъж подсети тезата, че пълномощията на основния прокурор би трябвало да бъдат понижени, тъй като в този момент основават съществени предпоставки за проблеми.

В сферите на земеделието и районното развиване чакаме да получим най-вече сигнали за злоупотреби с европари, тъй като там са ориентирани най-вече средства, сподели Демерджиев.

Когато Висшият правосъден съвет е доминиран от прокурори, които са на послушание на основния прокурор, то независимостта на този орган е подложен под подозрение, уточни правосъдният министър. И изясни, че е нужна смяна в състава на Съвета, като съдиите станат повече.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР