Пълно ембарго върху руския петрол ще бъде наложено след 9

...
Пълно ембарго върху руския петрол ще бъде наложено след 9
Коментари Харесай

Европейската комисия: Пълно ембарго на руския петрол след 9 месеца

„ Пълно ембарго върху съветския нефт ще бъде наложено след 9 месеца. Това съобщи еврокомисарят по икономическите въпроси Паоло Джентилони в изявление за вестник „ Il Messaggero “, като уточни, че е мъчно да се направи това в по-кратки периоди.

„ Нашето предложение е да наложим ембарго върху петрола според от типа на петролните артикули след девет месеца. По-кратък период би довел до негативно влияние върху международните цени на петрола, което е в прорез с нашите цели “, сподели той.

Европейският комисар предизвести, че „ това решение ще окаже влияние върху европейската стопанска система “, само че акцентира, че ще засегне повече тази на Русия.

Джентилони призна, че решението не е да се ангажира Европейски Съюз директно във военния спор, а да се поддържа Украйна, в това число посредством наказания. По думите му това обаче „ има своята икономическа цена “.

„ Тази икономическа цена би трябвало да се вземе поради, когато се прави оценка и преценя какъв брой ще костват ограниченията на Русия и на нас самите. При налагането на наказания Европейската комисия до момента се е управлявала от правилото на салдото “, сподели той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР