Пълният финансов отчет на TSMC за последното тримесечие ще бъде

...
Пълният финансов отчет на TSMC за последното тримесечие ще бъде
Коментари Харесай

Приходите на TSMC се сринаха с 10% през последното тримесечие

Пълният финансов доклад на TSMC за последното тримесечие ще бъде оповестен едвам на 20 юли, само че данните за юни към този момент ни разрешават да предвиждаме с огромна надеждност тримесечните доходи на най-големия производител на чипове в света. По предварителни данни, през последното тримесечие приходите на TSMC са намалели с 10% до 15,3 милиарда $ в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Въпреки, че при други условия би било невероятно да се радваме на негативната динамичност на смяната на приходите, горепосочената сума леко надвишава цената, включена в прогнозата на анализаторите от бранша. Трябва да напомним, че самата TSMC не изключва опцията за спад на приходите за цялата 2023 година със стойност сред 2 и 5%. От началото на настоящата година цената на акциите на TSMC е повишена с повече от 35%, като появяването на статистиката от юни не се отрази значително на нейната динамичност през днешния ден.

Самата TSMC в края на второто тримесечие очакваше да завоюва от 15,2 до 16 милиарда $, като в тази връзка предварителната статистика е в границите на тези упования, въпреки и в долната част на диапазона. Маржът на облагата би трябвало да е в диапазона 52-54%, а оперативният марж в диапазона 39,5-41,5%. Тази година месечните доходи на TSMC от март насам понижават на годишна база, макар че през май негативната наклонност се сви до 4,9% от 15,4% през март.

Приходите на TSMC за юни доближиха 5 милиарда $, което съставлява спад от 11,4% в пореден проект и 11,1% на годишна база. Като цяло TSMC генерира към 31,5 милиарда $ доходи през първите 6 месеца на тази година, с 3,5% по-малко от първата половина на предходната година. Смята се, че приходите на TSMC през сегашния интервал са въз основата на мощното търсене на съставни елементи за системи с изкуствен интелект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР