Пълните си искания изложиха служителите в затворите във ръзка с

...
Пълните си искания изложиха служителите в затворите във ръзка с
Коментари Харесай

Служителите на затворите протестират за по-високо заплащане

Пълните си претенции изложиха чиновниците в пандизите във ръзка с днешния си митинг: 

Служителите на пандизите още веднъж стачкуват за по-високо възнаграждение и за прекосяване към 12-часов режим на работа. От Синдиката на чиновниците в пандизите в страната написаха отворено писмо до служебния министър на правораздаването.

Ето и целият текст:

Отворено писмо от Синдиката на чиновниците в пандизите в страната

Относно: Проблемите и тематиките, обект на разискване на срещата в Министерството на правораздаването, извършена  на 21 октомври 2022 година, пише .

Уважаеми господин министър,

Бихме желали да обърнем внимание, че на процедура Синдикат на чиновниците в пандизите в България не разполага с документи, предоставени от Министерството на правораздаването по отправени питания по отношение на готвените промени за промяна на работните графици,  с които да  се запознае,  да разиска и да приготви обосновани мнения. Въпреки заявките за търсене на решения в разговор със синдикалните организации, подчертаваме за следващ път, че това е в надълбоко несъгласие с правилата за положително ръководство и присъединяване на заинтригуваните страни по плануваните политики на Министерството на правораздаването.

Именно заради нарушавания обществен разговор, напрежението измежду чиновниците в местата за отнемане от независимост, неналичието на предоставени за разискване документи и откакто изслушахме отговорите на заложените от нас въпроси на срещата ни с Вас, депозираме актуалното отворено писмо, включващо следните съответни претенции, преди идния митинг на 25 октомври пред Министерството на правораздаването,  като целим  промяна на цялостната политика в МЛС:

Настояваме за даване на повсеместен, разумно привързан, проект с разбор на така наречен от Вас поетапно прекосяване от разбъркан към 12-часов режим на работа в Групово дело “ИН “, поставените цели и цели, както и механизъм за надзор на резултата от използването и обуславяне на опция за действителна оценка на целесъобразността на измененията, заложени в проекта.

В сходство с Вашето изказване по време на срещата, настояваме за показване за координиране на вид на съглашение, който предлага явен и съответен график на режим на работа в структурите на Групово дело “ИН “.

Настояваме обществено да коментирате констатациите на КПИ към Съвета на Европа, отразени в предходни отчети за положението на пандизите в България, за високите равнища на корупция и  корупцията като етикет на системата, поради разнообразни форми на нарушавания и корупционни практики – от промяна на режима на наказаните, минаващи през предварително освобождение и стигащи до внасянето на телефони и неразрешени субстанции и други

Настояваме за показване на позиция, изцяло съобразена с рекомендациите на КПИ към Съвета на Европа и Европейските правила за пандизите, в която участват набор от съответни ограничения във връзка с насилието сред лишените от независимост, дефицита на фрагменти, сигурността и образованията на чиновниците, защитата и дисциплината, условия на работа и заплащането.

Настояваме за показване на проект за прилагане на отсрочения, не по виновност на чиновниците, заплатен годишен отпуск от минали години в размер на към 150 000 дни общо.

Като осъждаме всяко пасивно държание на премълчаване или прикриване на случаи на експанзия, настояваме за даване на проект за предварителна защита и противопоставяне на експанзията против чиновниците в местата за отнемане от независимост. В този смисъл, във връзка със зачестилите прояви на принуждение против представители и на други професионални класи, съществени стълбове на държавността – служители на реда, учители, медицински личен състав, приканваме Министерството на правораздаването, като виновна институция, да предложи задоволително безапелационни ограничения или междуинституционални модели за справяне с този проблем.

Като министър на правораздаването настояваме да изложите Вашата кардинална позиция, по отношение на деянията на неглижиране на обществения разговор и другите форми на напън над синдикални представители и членове на организацията, които стават причина за определяне на нередности, каквито образци през годините има задоволително.

В подтекста на равнене на стандартите във всички аспекти и разликите в равнищата на възнаграждение с останалите страни в Европейски Съюз, настояваме да получим информация – планува ли Министерството на правораздаването да заложи нарастване на заплатите в секторите на Групово дело " Изпълнение на наказванията “ и Групово дело " Охрана “ в плана на бюджет за 2023 година.

Политическата обстановка в страната е такава, че е незнайно още какъв брой дълго решенията ще зависят от служебния кабинет, по тази причина протестиращите ще чакат отговори от Вас.

С почитание,

От името на УС на Синдикат на чиновниците в пандизите в България.

Ясен Тодоров

Председател на УС на ССЗБ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР