Пълните резултати от клинично изпитване за ваксината Pfizer-BioNTech срещу COVID-19

...
Пълните резултати от клинично изпитване за ваксината Pfizer-BioNTech срещу COVID-19
Коментари Харесай

Пълните резултати на ваксината Pfizer-BioNTech показаха 95% ефективност

Пълните резултати от клинично изпитване за имунизацията Pfizer-BioNTech против COVID-19 бяха оповестени в New England Journal of Medicine в четвъртък. Комисия на Американската администрация по храните и медикаментите се събра, с цел да разиска нейното утвърждение, съобщи БГНЕС.

В публицистична публикация, обвързвана с научния труд, се споделя: " Резултатите от изпитването са задоволително впечатляващи, с цел да устоят на всеки вероятен разбор. Това е успех. " Пълното изследване включва съвсем 44 000 доброволци, с няколко хиляди повече от броя в предходни разбори.

Около половината са получили ваксина, а при другата половина се работи на плацебо правилото.

Потвърждава се, че режимът от слагане на две дози на имунизацията дава 95% успеваемост за попречване на зараза с COVID-19.

Ваксината е работила по идентичен метод, без значение от " възраст, пол, раса, етническа принадлежност, първоначален показател на телесна маса и съществуване на съжителстващи условия ", написа в New England Journal of Medicine.

Сред 10 случая на тежък COVID-19 в двете групи (групата на пациентите, получили имунизацията, както и контролната груба, получило плацебо - бел. ред.) девет са се появили при получатели на плацебо и един при човек, получил имунизацията.

Редакционният материал, съпътстващ изследването, отбелязва някои „ незначителни проблеми ".

„ Броят на тежките случаи на COVID-19 (един в групата на имунизираните и девет в плацебо групата) е прекомерно дребен, с цел да се създадат някакви изводи по отношение на това дали редки случаи, които се случват при имунизирани лица, в действителност са по-тежки ", се споделя в известието.

Други въпроси включват дали могат да зародят непредвидени проблеми с сигурността, когато броят на имунизираните нараства до милиони и евентуално милиарди хора.
Също по този начин е незнайно дали ще се появят повече странични резултати при по-продължително следене, какъв брой дълго имунизацията остава ефикасна, дали ще ограничи предаването и по какъв начин ще работи при деца, бременни дами и имунокомпрометирани пациенти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР