Пълни кафенета и ресторанти, движение по главната улица и кея.

...
Пълни кафенета и ресторанти, движение по главната улица и кея.
Коментари Харесай

МИА: Дългият великденски уикенд изпълни с гости крайбрежието на Охридското езеро

Пълни кафенета и заведения за хранене, придвижване по основната улица и кея. Това е картината на дългия празничен уикенд в най-големия туристически център в страната – Охрид, съобщи организация МИА за Българска телеграфна агенция.

Туристите от прилежащите страни са най-вече по крайбрежията на Охридското езеро, само че не отстъпват и локалните посетители. С намаляването на КОВИД ограниченията се ускори ползата за отмора на Охридско-стружката ривиера. Бавно, само че несъмнено се връща блясъкът на годините от преди пандемията.

Охрид от ден на ден наподобява на годините от преди пандемията, претрупан, с цялостни заведения за хранене и кафенета, а след повече от две години се виждат удовлетворени хора без маски, означават охридчани.

За първи път обаче тази година за Великден магазините на охридската и стружката чаршия ще останат затворени, поради новото законово решение неделя да бъде неработен ден.

Капацитетът за настаняване в хотелите на Охридско-стружката ривиера е напълнен на 40 до 50 %, най-вече с задгранични посетители, осведоми ръководителят на Асоциацията на хотелиерите (ХОТАМ) Кръсте Блажески. По-малките хотели и частните хазяи са по-запълнени, само че част от гостите се настаняват в лични уикенд жилища.

Според Блажески най-многобройни от проведените посетители за Великден в хотелите на ривиерата са българите и гърците, а не са малко и самостоятелните визити на туристи от Сърбия и Албания.

Великден и идните първомайски празници, както и Рамазан байрам, ще върнат блясъка на ривиерата и ще вдъхнат вяра за сполучлив туристически сезон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР