Пълната подкрепа за Украйна трябва да продължи. Това каза вицепремиерът

...
Пълната подкрепа за Украйна трябва да продължи. Това каза вицепремиерът
Коментари Харесай

Мария Габриел: Пълната подкрепа за Украйна трябва да продължи

Пълната поддръжка за Украйна би трябвало да продължи. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на представянето на целите на председателството на Испания на Съвета на Европейски Съюз през днешния ден в София от посланика на Испания у нас Алехандро Поланко Мата, предава Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Габриел акцентира, че по време на шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз имаше прогрес по редица значими тематики, като съществена тематика остава Украйна. Наистина е доста специфичен миг, в който поемате председателството, доста документи следва да се приключат, уточни тя.

Поздравяваме избора на испанското председателство за мото - „ Европа, по-близо “, тъй като това е доста подходящо, тъй като Европа би трябвало да стигне по-близо до своите жители и мнението на хората. Точно опциите ни да сме гъвкави, да се оправяме с рецесии, да решаваме ежедневни въпроси и да вършим политики, които подкрепят проблемите на хората, както и поддръжката за Украйна, даде за образец тя.

Посещението на Санчес в Киев при започване на президентството е доста мощен сигнал, който беше насочен към целия свят, добави Габриел. Българското държавно управление е изрично за поддръжката на Украйна и можете да продължите да разчитате на нашата поддръжка. Руската експанзия в Украйна има неподходящ резултат върху сигурността на Европа и би трябвало да укрепваме катацитета на Европейски Съюз, както и за нашата лична сигурност, разяснява Габриел По думите на вицепремиера би трябвало и да способстваме за предварителна защита и за решаването на спора.

Напълно поддържаме европейското бъдеще на Западните Балкани, сподели още Габриел. Според нея поддръжката е сигнал за ангажираността на Европа, както и за резултатите, от които могат да благоденстват жителите.

Присъединяването към Шенген през 2023 година остава съществена цел на България, уточни Габриел и благодари на поддръжката на Испания за страната ни.

България приветства насърчаването на обществената и икономическата правдивост, добави тя.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР