Пълната незаинтересованост на министъра на туризма Зарица Динкова към този

...
Пълната незаинтересованост на министъра на туризма Зарица Динкова към този
Коментари Харесай

БАЗ и СЗБ: Продължава пълната незаинтересованост на министър Динкова към туризма

Пълната индиферентност на министъра на туризма Зарица Динкова към този по този начин значим за българската стопанска система бранш продължава. От ден първи на поста, госпожа Динкова не е свършила безусловно нищо в интерес на сектора. Таяхме очаквания, че може да претърпи катарзис и развиване, само че за жалост те не се оправдаха.

Поредните доказателства за нейната индиферентност пристигнаха през последните седмици. В телевизионно изявление Зарица Динкова отхвърли да заеме твърда позиция по тематиката с ремонта на летище „ Бургас ". Представители на туризма по Южното ни Черноморие към този момент показаха опасения за метода и датите за бъдещия ремонт. Динкова обаче не застана зад ползите на туризма, а трансферира топката към транспортното министерство. Явно би трябвало да разбираем на госпожа Динкова, че е нейна работа е да вземе отношение и да пази българския туризъм по всяка тематика, даже да не е директно в нейния сектор. Като да вземем за пример да откри решение за ремонт на пътя Варна - Бургас, който е в окаяно положение. И да упорства това да не се случва по време на дейния сезон и да бъде съобразено с ремонта на летище „ Бургас ".

И макар че госпожа Динкова намерено толерира Северното Черноморие, видно от средствата, които са ориентирани натам и с които си пазари поддръжка без да прави нищо, тя се скри и при зародил проблем там.

Такъв беше казусът със скандалния Законопроект за силата от възобновими източници в морските пространства. Т.нар. перки, които се плануваше да бъдат сложени наоколо до брега, застрашаваха съществуването въобще на морския ни туризъм. Наясно сме, че Зарица Динкова е част от групата, която опитваше да прокара този лобистки закон. Това обаче не може да е опрощение за цялостната й индиферентност. Подопечното й министерство опита да замажа гафа си с разтегливо мнение едвам откакто законопроектът беше признат на първо четене. За разлика от нея, Министерството на земеделието зае твърда и аргументирана позиция срещу. Множество забележки насочи и Министерството на околната среда и водите.

И още веднъж се наложи туристическият и риболовен браншове да се борят за туризма и поминака на хиляди без министъра на туризма. И да търсят директна поддръжка от парламентарните групи, пред които да показват експертиза. И водачът на най,-голямата парламентарно показана партия се убеди че проектозаконът е нездравословен за България. И те като част от вносителите да изтеглят поддръжката си преди второ четене.

Но за какво ни е министър на туризма, откакто би трябвало ние да преговаряме с партиите в Народното събрание?

Водени от горното, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България за следващ път заявяваме изрично, че министърът на туризма Зарица Динкова не оправда гласуваното й доверие в кабинета Денков! И показваме вяра, че при идната ротация в българското държавно управление ще се откри човек, който схваща от тематиката, милее за българския туризъм и ще се грижи за него.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР