Пълната държавна пенсия все още е с £2643 по-малко от

...
Пълната държавна пенсия все още е с £2643 по-малко от
Коментари Харесай

Предупреждение за държавна пенсия, тъй като милиони хора над 55-годишна възраст рискуват да останат с £2643 по-малко от основния доход

Пълната държавна пенсия към момента е с £2643 по-малко от главния приход, нужен за най-малък стандарт на живот при пенсиониране - даже откакто се увеличи идващия април.

Алис Гай, началник на отдела за пенсии и спестявания в Interactive Investor, предизвести, че сега пенсионерите се нуждаят от £14 144 всяка година преди облагане с налози. Това се основава на констатации от виталния стандарт на Асоциацията за пенсии и спестявания през целия живот.

Но цялостната нова държавна пенсия сега коства £10 600 на година. Той ще се увеличи до 11 501 паунда през април идната година - което значи, че към момента няма да дава отговор на това, от което някой се нуждае за главен приход. Малко над една четвърт (28%) от над 55-годишните нямат друга спестена пенсия и изцяло разчитат на държавната пенсия, съгласно Interactive Investor.

Алис сподели: „ Въпреки че държавната пенсия е нараства с 8,5% през април, значимо е да запомните, че той към момента е надалеч от сумата, нужен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР