Пълна забрана за каруците в София. Такава крайна мярка обсъждат

...
Пълна забрана за каруците в София. Такава крайна мярка обсъждат
Коментари Харесай

За Европредседателството: Искат пълна забрана за каруци в София

Пълна възбрана за каруците в София. Такава последна мярка разискват в Столичния общински съвет преди началото на българското европредседателство. Предвиждат се и по-строги наказания за нарушителите. 
В момента животинската двигателна сила е постоянно срещано събитие в крайните квартали. Николай и конят му Васил всеки ден събират десетки килограми пластмаса против скромните 20-30 лв..

Във всеки столичен регион има регистрирани по 10-15 каруци. Общо в града те са над 400. Голяма част от каруците по улиците обаче не са част от тази статистика, защото не са регистрирани.

Ако препоръчаните промени в наредбите станат факт, глобите ще скочат фрапантно. Освен конфискуване на самата каруца, каквото повеляват разпоредбите в този момент, ще се лишава и конят.

Санкциите ще влязат в действие, в случай че наредбата и обвързваните с нея промени в Закона за придвижване по пътищата бъдат признати до края на тази година.

От общината пресмятат, че събирането на рециклируеми боклуци ощетява локалния бюджет с над 10 милиона лв. годишно.

Вносителите на възбраната за каруци прецизират, че атракциите с каляските и файтоните ще са разрешени с авансово позволение и конкретизиран маршрут.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР