Пълна с грешки табела с мерки срещу COVID-19 в Мол

...
Пълна с грешки табела с мерки срещу COVID-19 в Мол
Коментари Харесай

Смях в мрежата! Подигравки с Мол Видин заради пълна с грешки табела на английски /снимка/

Пълна с неточности табела с ограничения против COVID-19 в Мол "Видин " раздруса обществените мрежи, откри инспекция на организация BulNews.
Жител на града е посетил комерсиалния център и е забелязал, че в напътствията има доста правописни и граматични грешки. Той е направил фотография и я е разгласил в група във фейсбук, където незабавно заваляха куп отрицателни реакции и мнения.
В 5 от 6 фрази в нея думата please (моля) е изписана като "pleas ". Вероятно изготвилите табелата са изпитали усложнения с превода на няколко елементарни фрази и са употребявали гугъл преводача, с цел да се оправят със задачата. Както постоянно се случва на тези, които прибягват до него, преводът е дословен и постоянно неакуратен.
Дали от експедитивност или от неведение, в 3-тата противоепидемична мярка думите "най-малко " са изпуснати в превода на британски. Така тези, които четат на български, би трябвало да съблюдават минимум 2 метра отдалеченост, а четящите превода - тъкмо 2 метра.
4-тото напътствие - "Изчаквайте на опашките на рационално разстояние " e превено като "Pleas wait keep a safe distance in the queue " (Moля изчакайте спазвайте безвредна отдалеченост на опашката).
В 5-ата мярка в табелата още веднъж има правописна неточност, само че в изписването на български език - думата безконтактно в нея е "безнонтактно ". Словоредът на изреченията в него също е погрешен и на двата езика.
Оказва се, че в табелата, съдържаща 6 противоепидемични ограничения против ковид, има 10 неточности. Това приказва за неграмотността както на хората, които са я изготвили, по този начин и на индивидът от Мол-а, който я е одобрил. Вероятно това е и повода на нея да има и картинки, с цел да може тези, които не са задоволително изобретателни, с цел да схванат превода, да се ориентират по тях.
Видинчани са единомислещи, че е неприемливо да има такива обикновени неточности в единствения Мoл в града, който се посещава и от хора от други обитаеми места и прилежащи страни.
Агенция BulNews предлага на шефовете на Мол "Видин " гратис правене табелата, с цел да спести още насмешки на клиентите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР