Пълна прозрачност по тези сделки би било лекарството, които би

...
Пълна прозрачност по тези сделки би било лекарството, които би
Коментари Харесай

Владислав Панев за имотните скандали: Пълна прозрачност по тези сделки би било лекарството

" Пълна бистрота по тези покупко-продажби би било лекарството, които би обезвредило всевъзможни възможни бомби ". Така Владислав Панев -зам.председателна ПП-ДБ разяснява имотните афери на Асен Василев и Лорер.

Според него главната цел на този " скандал " е да бъде уязвен Асен Василев.

" То е обикновено да има кавги тъкмо преди ротацията, защото когато става въпрос за имена на министри, постоянно стават интриги, стават забавни неща ", акцентира Владислав Панев.

" Поуката от гласуването за Конституционен съд е, че би трябвало да изработим явен механизъм за регулаторите, които идват по-късно - Комисия за защита на конкуренцията, Комисията за финансов контрол. Едните оферират едни имена, другите оферират други и по-късно всички би трябвало да ги гласоподават ", съобщи Владислав Панев -зам.председателна ПП-ДБ.

Според него изборът на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър е знак, че групата на ръководещото болшинство " би трябвало да седне дружно на масата " и да създаде ясени механизми отсега нататък по какъв начин да стават тези назначения. Той посочи, че няма нищо персонално към фигурата на Атанасова, само че уточни, че съгласно него е " прекомерно политическо лице ".

Евентуален разпад на обединението, Панев разяснява по този начин:

" Всичко е допустимо, несъмнено. Но по-скоро нямам доверие това да се случи. Ние и преди сме имали гласувания, които са били разнообразни, основно по тематиката за енергетиката ", посочи зам.председателят на ПП-ДБ.

Той подчертава върху това, че най-хубавия вид преди ротацията е министър председателят Денков и вицепремиерът Габриел да създадат разбор и по-късно да излязат с оферти.

" Не става въпрос за искане на министри, най-малко при мен, а да сложим на масата същинските промени, които би трябвало да се случат ", заключи зам.председателят на ПП-ДБ.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР