Пълна проверка на завод Арсенал след акцията на ГДБОП и

...
Пълна проверка на завод Арсенал след акцията на ГДБОП и
Коментари Харесай

Започва проверка на завод „Арсенал”

Пълна инспекция на цех „ Арсенал ” след акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура, при която бяха открити рекорден брой противозаконни оръжия и муниции. Разследващите ще ревизират по какъв начин е било допустимо картечници, автомати, револвери и заглушители да бъдат изнасяни оттова, освен това в такива мащаби.
В Казанлък задържаха проведена незаконна група, изнасяла оръжия

Един от арестуваните при акцията в село Габарево е Айдън Джафер. В неговия дом са открити голямо количество оръжия и муниции.

Мъжът не е обвързван публично със цех „ Арсенал”. В досието му обаче е записано, че през 2008 година е бил задържан, като в дома му тогава са били открити опиати и оръжия. Според очевидци от селото жандармерия и обиски в този момент е имало и в този склад в Гъбарево.

Собственикът на склада отхвърля вътре да е влизала полиция. Наемателят се казвал Юлиян, бил камионджия и единствено той имал ключове от помещението

От казанлъшката оръжейница „ Арсенал” няма публично изказване.

Според представители на завода към момента няма питане към техни специалисти да създадат разбор, дали хванатото при спецакцията оръжие фактически е създадено при тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР