Пълна проверка на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ)

...
Пълна проверка на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ)
Коментари Харесай

Пълна проверка на Специализирания отряд за борба с тероризма

Пълна инспекция на Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ) e разпоредил шефът на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев. Това оповестява БНР. Баретите изпратиха отворено писмо до Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред към националното заседание.

В писмото баретите желаят да бъде извършена инспекция на организацията на работата им, кадровата политика и провеждането на състезания. Служителите в отряда упрекват командира на поделението Георги Гайков в непозволени назначения.

Към момента отряда страда от дефицит на фрагменти.

В писмото си баретите се базират на създалата се в отряда атмосфера на съмнение сред чиновниците, недобрата кадрова политика, подчинена на личностни взаимодействие, опити за разпра, нарушение на съществени правила на работа в Министерство на вътрешните работи.

Подписалите се 27 барети изясняват, че в отряда от страна на неговия пълководец и доближените му се прави тотална разпра с неуместни чиновници.

Служителите на отделението се оплакват, че доближените до командира взимат спомагателни средства за работа при характерни условия на труд, само че останалите чиновници не. В отряда бил оказван напън, принуждавани били чиновници да се злепоставят, отправяни били закани за премествания на чиновници в други структури или осъществяване на структурни промени.

Подписаните барети настояват, че в отряда са толерирани чиновници с незадоволителна подготовка, само паради преданост към командира и сляпо послушание.

"Сред чиновниците на СОБТ настойчиво се приказва, че скрито се приготвя нов щат по предложение на господин Гайков, за премахване на неуместни чиновници и назначение на хора от близкия му кръг. Това води до боязън на чиновниците дали ще запазят служебните си места, демотивира ги и ги слага в обстановка на индиферентност от директната им работа, защото са заети да запазят работата си и ситуацията на фамилиите си ", пишат още баретите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР