Пълна проверка на поръчките, възлагани или разплащани от служебния регионален

...
Пълна проверка на поръчките, възлагани или разплащани от служебния регионален
Коментари Харесай

ГЕРБ искат пълна проверка на дейността на министър Шишков

Пълна инспекция на поръчките, възлагани или разплащани от служебния районен министър Иван Шишков в качеството му на началник на районното ведомство, както и проверка на планове обратно в годините в столичния регион " Триадица ", на който Шишков бе основен проектант. Това искане на ГЕРБ бе оповестено на брифинг в коридорите на Народното събрание националният представител от партията на Борисов и някогашен районен министър Николай Нанков и Росица Кирилова, член на отрасловата районна комисия.

" Не имаме вяра в положителните планове на министър Шишков. Ако имаше такива планове, можеше едностранно да реши казуса с Пролеша без да се постановат законови промени. По същия метод действа с търпимостта (идеята на Министерство на регионалното развитие противозаконните градежи въпреки всичко да бъдат узаконени, като се разгласят за търпими, а не да се разрушат, както следва да бъде по сегашния закон - бел. авт.). Тя нямаше да реши проблеми, а щеше да ги задълбочи. И не на последно място възлаганите инспекции се разпореждат субективно и не с желание да се открият проблеми. Затова поискахме да бъдат осъществени инспекции на обекти, които са били възлагани в последните години ", сподели Кирилова.

На собствен ред и Нанков подчертава върху това, че ГЕРБ не имат вяра на Иван Шишков. " Поискали сме още предходната да бъдат тествани пътища, възлагани или изпълнявани, само че всички те разплатени от служебния кабинет на министър Шишков. Възлагани през последните години и разплатени в последните няколко месеца. "

Искането на ГЕРБ в конкретика е тези процедури да бъдат тествани от две самостоятелни лаборатории, упълномощени в България и Германия. Имало и подозрения, че съществени поправки били възлагани като настоящи (нещо, за което нормално Шишков упреква ГЕРБ, а не обратното). " Една седмица нямаме отговор на нашето искане ", възмути се Нанков.
 ГЕРБ: Шишков си измива ръцете с Народното събрание по проблема с Пролеша
ГЕРБ: Шишков си измива ръцете с Народното събрание по проблема с Пролеша

Жители на селото желаят оставката на районния министър

Искането за инспекция ще бъде импортирано към ДНСК, само че освен - ще бъде сезиран и Столичният инспекторат. Ще се желае инспекция на зарежданията с електричество и вода към преместваеми обекти в регион Триадица . Именно в този регион Шишков години наред заемаше длъжността основен проектант, като подаде оставката си през февруари 2021 година, когато в региона на болничното заведение " Свети Иван Рилски ".

" В регион Триадица имаме сигнали, неколкократно сме уведомявали, за присъединение на преместваеми обекти, на детайли от физическата инфраструктура - вода, ток, в това число и на светофарни уредби. А пътищата са в цяла България ", съобщи националният представител.

Не става дума за лична офанзива против Иван Шишков, безапелационни са от ГЕРБ. " Ние оставки не желаеме, има си органи, които го назначават, президентът може да вземе оставката на Шишков. Ако би трябвало да сме почтени, това, което вършим сега, бетонира Шишков като министър. Нашите офанзиви в последните седмици не са персонално ориентирани към него, а към дейностите и бездействията, безобразията, за които сигнализираме всеки ден ", отговори на въпрос на News.bg Нанков.

В оставащите два дни живот на актуалното 48-о Народно заседание ще бъдат признати дефинитивно измененията в Закона за пътищата, съгласно които санкциите за неплатена винетка ще бъдат лимитирани до най-много 3 на годишна база с оптималната обща стойност 900 лв., изрази убеденост още Росица Кирилова от ГЕРБ. Въпросните ремонти в нормативната уредба бяха признати със забележително болшинство на второ четене от отрасловата районна комисия, а в сряда следва да влязат за гласоподаване и в зала. Те плануват още жителите да бъдат известявани за нарушавания, както и да бъдат авансово известени за скорошно приключване на винетния им стикер.

" Не решаваме, тъй като той не може да бъде решен със законодателни промени, а можеше и към момента може да бъде решен с акт на изпълнителната власт и това е напълно в пълномощията на господин Шишков. Той може да реши казуса, чакаме това да се случи ", обърна се индиректно към Министерство на регионалното развитие тя.
 Решение със задна дата можело да реши казуса на водачите от Пролеша
Решение със задна дата можело да реши казуса на водачите от Пролеша

Според Богдан Милчев Министерски съвет за секунда може да оправи грешката си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР