Пълна промяна в ръководството на руския спорт, включваща освобождаване на

...
Пълна промяна в ръководството на руския спорт, включваща освобождаване на
Коментари Харесай

"Предаден" и в "трагично" състояние, руският спорт трябва да търси пълна промяна

Пълна смяна в управлението на съветския спорт, включваща освобождение на държавни чиновници, въвлечени в допинг абсурда. За това прикани ръководителят на Руската антидопингова организация (РУСАДА) Юрий Ганус посредством просторно намерено писмо, представено от " Ройтерс ".

В него той дефинира положението на съветския спорт като " трагично ".

РУСАДА е пред угрозата да бъде наново осъдена поради видяни несъответствия в предоставената пред Световната антидопингова организация (WADA) информация от московската лаборатория. Това може да докара до премахване на Русия от олимпийските игри в Токио следващата година.

Ганус декларира, че съветският спорт заслужава равноправно участие в интернационалното спортно семейство, само че преди този момент би трябвало да се очисти от " неприемливите подходи, способи и хора, довели го до задънена улица и дискредитирали го пред очите на света ". В писмото той не показва имена на чиновници.

 Председателят на Руската антидопингова организация (РУСАДА) Юрий Ганус прикани за смяна
© Reuters

Председателят на Руската антидопингова организация (РУСАДА) Юрий Ганус прикани за смяна

Миналата година международната организация възвърне правата на РУСАДА, откакто Русия извърши условията. Едно от тях беше да даде данните от московската лаборатория. Тогава се чуха доста отговори на неодобрение и противоречие, само че президентът на WADA Крейг Рийди съобщи, че решението е било вярното.

Преди седмица WADA разгласи, че са открити несъответствия в получените данни, и даде три седмици на Русия за пояснение.

" Бяхме предадени, беше ни отнето правото да бъдем от страната на истината. То ни беше отнето от тези, които са виновни за извеждането на спорта от допинг рецесията ", показва Ганус.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Токио 2020 (12)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР