Пълна подкрепа за премиера Николай Денков в позицията му по

...
Пълна подкрепа за премиера Николай Денков в позицията му по
Коментари Харесай

Екоминистърът: Не можем да ставаме заложници на един тип земеделие

Пълна поддръжка за премиера Николай Денков в позицията му по въпроса за импорт на украинско зърно изрази в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

" Аз мисля, че можем да овладеем обстановката, в случай че разбираем ясно защо става дума и че е пристигнал моментът, в който би трябвало да намерим нов баланс сред пазар, политика и интерес на потребителите, тъй като в последна сметка става въпрос за интереса на българските жители и българското земеделие ", разяснява министърът.

По негови думи би трябвало да се вземе решение какво ще бъде българското земеделие - дали ще бъде закрепено върху промишлен вид таквоа или ще се развива по-модерно и по-разнообразно земеделие.

" Проблемът е доста сложен. Не можем да ставаме заложници на един вид земеделие, на една процедура, която би трябвало да се реформира доста надълбоко ", уточни Юлиян Попов.

По въпроса дали човешка интервенция или немарливост са съдействали за унищожителното наводняване по Черноморието, министърът разяснява, че този регион е високорисков.

" Човешка интервенция няма, само че може да има фактори, които са човешки, свързани с вид строителство ", разяснява той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР