Пълна блокада в Германия. Канцлерът Ангела Меркел обяви, че ограниченията

...
Пълна блокада в Германия. Канцлерът Ангела Меркел обяви, че ограниченията
Коментари Харесай

Пълна блокада в Германия до 18 април

Пълна обсада в Германия. Канцлерът Ангела Меркел разгласи, че рестриктивните мерки ще останат в действие до 18 април. Меркел поддържа опасността на Еврокомисията да блокира износа на имунизацията на " Астра Зенека ", в случай че общността не получава контрактуваните количества.

Вместо контрактуваното по-рано внимателно отваряне, нови по-строги ограничения в Германия. Те бяха оповестени след 12-часови договаряния на канцлера Меркел с водачите на 16-те провинции. " Изправени сме пред нов вирус ", стимулира се Ангела Меркел, която изясни, че силнозаразният английски вид на ковид е станал доминантен в страната.

" Той е по-смъртоносен, по-заразен и остава инфектиран за по-дълго време ", уточни канцерът, която прикани да не се пътува зад граница. За пет дни от 1-ви април германците са призовани да останат по домовете си, позволява се събиране на не повече от две семейства или пет души. Всички религиозни служби ще се организират виртуално, затварят се всички търговски обекти.

" В този интервал е в действие възбрана за всеобщи събирания, отворилите заведения ще затворят още веднъж през тези пет дни, в събота, на 3 април, ще отворят единствено магазините за хранителни артикули ", съобщи Ангела Меркел.

Ще се ползва прецизно признатата този месец по този начин наречена " спешна спирачка " за отваряне на региони, където броят на инфектираните надвишава 100 на 100 хиляди души население за една седмица. Това е прагът след който интензивните отделения ще бъдат претрупани. Този сюжет планува и спомагателните ограничения като вечерен час и наложителни проби.

Германците са разграничени в оценките си за държавното решение. Някои го дефинират като " належащо ", други като " безпричинно ".

Англия през днешния ден означи една година от първото си затваряне поради пандемията. С минута безмълвие по обяд беше почетена паметта на повече от 126 хиляди умряли от патогена в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР